Povežite se s nama

Izbori

Glasovac: Po pitanju obrazovanja, Rijeka je apsolutni prvak u Hrvatskoj

Objavljeno

na
– Rijeka je po pitanju obrazovanja apsolutni prvak u Hrvatskoj. Rijeka ne čeka milost države, ona pokreće stvari i brine o svojoj djeci, rekla je danas na Korzu potpredsjednica Hrvatskog sabora i potpredsjednica SDP-a Hrvatske, Sabina Glasovac koja je ispred šatora koalicije SDP-HSU-IDS-HSS pružila podršku u gradonačelničkoj kandidaturi Marku Filipoviću. Glasovac je istaknula kako su program produženog boravka, učenje informatike od radne dobi, učenje o zavičaju… daleko iznad standarda koji osigurava država, a posebno je pohvalila građanski odgoj koji ima iznimne rezultate. Osvrnula se i na Marka Filipovića. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

– Prava je rijetkost da u jednoj osobi možete birati i mladost i iskustvo. Upravo to ima kandidat Marko Filipović koji jamči razvojni kontinuitet Rijeke, ali sa svojom drugačijom energijom daje novi ritam napretku grada. Ne zaustavljajte razvoj Rijeke, birajte sigurnost, stabilnost i rad. Ovo nije vrijeme za eksperimentiranje, rekla je Sabina Glasovac.

Da je obrazovanje u fokusu SDP-ove politike potvrdili su i Marko Filipović te kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika Sandra Krpan.

–  Izuzetno smo ponosni na sve što je napravljeno do sada, prvenstveno mislim na uvođenje građanskog odgoja u obrazovanje. Posebno mi je drago da su i drugi gradovi i općine prepoznali građanski odgoj kao jednu dobru riječku priču, kazao je Filipović dodajući da će ulaganje u školstvo i obrazovanje i u naredne četiri godine biti stavljeno u fokus programa za jaču Rijeku. Rekao je da se u proteklom mandatu dosta ulagalo i u obnovu škola. Tako je energetski obnovljeno desetak objekata čime je nastava postala ugodnija, a kao prioritet nametnula se i izgradnja dva nova vrtića, što je jedna od važnijih točaka Filipovićevog programa.

Sandra Krpan je istaknula da se Grad Rijeka brine o djeci – od onih najmlađih, pa sve do studenata. Rijeku vidi kao otvoren i moderan studentski grad s djecom koja, kroz program građanskog odgoja, aktivno participiraju u lokalnoj zajednici. Poseban naglasak stavlja na darovite učenike.

– Radit ćemo na razvoju i prepoznavanju darovitosti. Poticat ćemo je programima i kreativnim radionicama, jer djeca su naša budućnost. Ono što želimo postići u Rijeci je da otvorimo centar izvrsnosti. Educirali smo stručne suradnike i na tome želimo raditi u narednom mandatu, istaknula je Sandra Krpan.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram