Povežite se s nama

Sport

Goranin Matija Legović postao europski juniorski prvak u biatlonu

Objavljeno

na

Matija Legović (Foto: Guliver)Mladi hrvatski biatlonac Matija Legović osvojio je zlatnu medalju u disciplini masovni start na Europskom juniorskom prvenstvu u poljskim Jakuszycama.

Član Biatlonskog kluba TSK Budućnost iz Brod Moravica bio je najbolji (39:13.6) u posljednjoj utrci prvenstva u kojoj se 60 biatlonaca natjecalo na 12 km. S 20 sekundi prednosti, odnosno četiri promašaja, Legović je slavio ispred drugoplasiranog Ukrajinca Vitalija Mandzina. Brončanim odličjem okitio se Austrijanac Lukas Haslinger.

Pobjednički nastup u disciplini “mass start” bio je vrhunac Legovićeve sjajne forme koju je demonstrirao tijekom cijelog EP-a, prethodno je bio vrlo dobar šesti na 15 km pojedinačno i deseti u sprintu na 10 km. Njegovim zlatnim odličjem Hrvatska je treća na ljestvici država osvajačica medalja na EP-u, odmah iza Austrije i Finske.

Ovaj rezultat odlična je uvertira za Svjetsko juniorsko prvenstvo u Estoniji od 23. veljače do 2. ožujka. Prošle sezone Legović je na svjetskoj smotri osvojio srebrno i brončano odličje.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.01.2024.
Obavještavamo javnost o radovima na sanacija nogostupa, rubnjaka i parkirališta u Ulici Miroslava Krleže (od kućnog broja 16 do kućnog broja 20). Početak radova je dana 10. siječnja 2024. g., a planirano trajanje radova je do dana 19. siječnja 2024. g. Ovim putem molimo stanare da vozila ne parkiraju na navedenom dijelu lokacije, a ostale sudionike u prometu na povećan oprez.

Fiuman Plus

Društvene mreže