Povežite se s nama

Mozaik

Gorski kotar u predivnim jesenjim bojama poslužio je kao prirodna kulisa novom spotu Gordane Marković

Objavljeno

na

Foto: Josip Ninković

Gordanu Marković publika je do sada upoznala kao polovicu dua Auguste, s kojim je svojevremeno ostvarila i nominaciju za nagradu Porin te kao izvođačicu u HRT-ovoj emisiji “A strana”, a početkom ove godine predstavlja se i kao samostalna kantautorica i glazbenica! Prvi korak u tome bila je objava singla “Što smo naučili”, a zatim i “Učini što moraš”, od kojih su obje pokazale Gordanino sazrijevanje u autorskom smislu – kako glazbeno, tako i tekstualno.

Novim singlom i videospotom “U tišini” nastavlja publici predstavljati svoj autorski rad, koji će oblikovati u prvo samostalno albumsko izdanje, čija objava slijedi početkom 2020. godine. U kreiranju svih pjesama pomaže joj Tomislav Franjo Šušak (Vatra), u ulozi aranžera i producenta, koji za novi singl ističe: „Ovo je možda najhrabriji primjer suradnje između Gordane i mene do sada. Uspjeli smo predstaviti novu paletu unutar koje su se i Gordana i pjesma uspješno izrazili.“

Već na prvo slušanje, jasno je kako se Gordana s novim singlom ohrabrila napraviti novi korak u samom zvuku, što će i sama potvrditi: “Rad na ovoj pjesmi možda mi je do sada i najdraži projekt; Tomislav (producent) me jako ugodno iznenadio prijedlogom za jedan meni potpuno novi stil aranžmana koji mi se odmah svidio. Mislim da je donijelo jednu svježinu u radu i otvorilo mi neke nove ideje.” U kreiranju novog singla sudjelovao je i Gordanin dugogodišnji glazbeni suradnik, bubnjar Jerko Jurin, dok je za mastering bio zadužen Pavao Miholjević.

Za prateći videospot bio je zadužen redatelj Josip Ninković, a dio kadrova snimljen je u okruženju Čogrljevog jezera, što je pjesmu vizualno obojalo u divne jesenje boje tog prirodnog bisera koji krije Gorski kotar. 

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram