Povežite se s nama

Mozaik

Gotovo 9.000 maškara zavladalo centrom grada i zatvorilo 40. Riječki karneval

Objavljeno

na
Jubilarni 40. Riječki karneval zasjao punim sjajem na riječkom Korzu. Gotovo 9.000 sudionika u 90 karnevalskih grupa i 56 alegorijskih kola „okupiralo“ centar grada i pokazalo fenomenalne maske.

Početak jubilarne 40. Međunarodne karnevalske povorke, točno u podne, tradicionalno su označili prvi koraci gradonačelnika grada Rijeke Marka Filipovića, Meštra Sandija i kraljice Riječkog karnevala, a ove godine čast je pripala Maji Babin, zajedno s Morčićima, Prvim riječkim mažoretkinjama i Gradskom glazbom Trsat te Meštrom Tonijem s bivšim Kraljicama Riječkog karnevala, njih čak 19.

U predivnoj karnevalskoj povorci mogli su se vidjeti rockeri, jednorozi, piloti, skakavci, vampiri, vile, trolovi, pirati te brojne drug nevjerojatno originalne maske, koje su se s puno truda i ljubavi izrađivale tijekom cijele godine. Kraj 40. Riječkog karnevala tradicionalno je označila zvonjava Halubajskih zvončara, a i Pust je platio glavom za sve loše u prošloj godini.

Ove godine u Međunarodnoj karnevalskoj povorci sudjelovale su grupe iz inozemstva – iz Italije, Crne Gore, Mađarske, Sjeverne Makedonije, Malezije i Indije te još brojne grupe koje dolaze iz svih dijelova Hrvatske.

Osim domaćina i brojnih posjetitelja iz cijele Hrvatske Međunarodnu karnevalsku povorku pratili su turisti iz Italije, Mađarske, Francuske, Njemačke, Austrije te brojni drugi.

Jubilarni 40. Riječki karneval posjetili su brojni uzvanici i uživali u karnevalskoj atmosferi, među kojima su bili direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić te brojni predstavnici pokrovitelja Riječkog karnevala.

Ključ Grada je vraćen u ozbiljne ruke Gradonačelnika Rijeke, ali samo na posudbu do slijedeće godine i novog petog godišnjeg doba – Riječkog karnevala.

Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

30.08.2023.
Dana 31.08. počinju radovi na sanaciji kolnika u Ulici Tihovac. Sanacijom će biti obuhvaćeno oko 1000 kvadrata kolnika. Predviđeno trajanje radova je dva dana, ovisno o vremenskim prilikama. U vrijeme radova, na snazi će oba dana biti zabranjeno prometovanje za sva vozila od 7 do 15 sati. Mole se sudionici u prometu na poštivanje privremene prometne regulacije, i korištenje alternativnog pravca kroz Ulicu Vlade Grozdanića.

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram