Povežite se s nama

Vijesti

Grad Opatija izdane kazne za nepropisno parkiranje ispred tržnice pretvorio u upozorenja

Objavljeno

na


Nadzor prometa putem prometne nadzorne kamere pomoću koje se utvrđuje nepropisno parkiranje na području Mrkata započeo je 28. travnja ove godine, odnosno mjesec dana nakon postavljanja nadzorne kamere. Prvih mjesec dana kamera je testirala promet, a prometni i komunalni redari su građane upozoravali na uvođenje sankcija.

Obzirom da je utvrđeno da veći broj građana nije bio informiran o uvođenju nadzorne kamere, iako je Grad Opatija o tome višekratno obavještavao javnost, gradonačelnik je donio odluku o preinačenju novčane kazne u upozorenje, što vrijedi za sve kazne izdane do danas i završno s današnjim danom, 24. svibnja 2023.

Svim građanima koji su uplatili po obavijesti o prekršaju izvršit će se povrat sredstava po predanom zahtjevu koji se nalazi u priloženom dokumentu. Zahtjev valja ispuniti i poslati na e-mail adresu nereo.karabaic@opatija.hr kako bi se izvršio povrat uplaćenih sredstava.

Clj postavljanja nadzorne kamere kraj Mrkata nije sankcioniranje već uvođenje reda, brže protočnosti prometa i osiguravanje sigurnosti svih sudionika u prometu, osobito pješaka radi čega je Gradonačelnik produžio razdoblje prilagodbe i donio Odluku o preinačenju novčanih kazni u upozorenja. Isto tako, kamere su podešene na način da se na području ispred tržnice vozilo može kratko zaustaviti, bez žurbe iskrcati ili ukrcati putnike i robe bez sankcija. Činjenica je da je posljednjih dana uspostavljen znatno veći red na lokaciji, veća protočnost prometa i, prije svega, veća sigurnost u prometu te je utvrđen znatno manji broj zabilježenih prekršaja. Dakle, naplata eventualnih prekršajnih prometnih kazni na tom području na snagu stupa ponovno sutra 25. svibnja 2023.

Gradonačelnik Fernando Kirigin je danas održao sastanak sa zakupcima opatijske tržnice te ih je informirao o novim mjerama. Postignut je načelni dogovor vezan uz dostavu robe na tržnicu. Ujedno, svim građanima koji stanuju u obližnjim zgradama bit će omogućen iskrcaj robe, u slučaju većih dostava u njihove domove, bez sankcioniranja. U takvim slučajevima, trebaju gradskim službama prijaviti dostavu i registracijsku oznaku teretnog vozila  na e-mail adresu zoran.barbalic@opatija.hr ili broj telefona 051/680 162.

Priloženi dokumenti

Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

07.12.2023.
8.12.2023. u vremenskom trajanju od 7:00 sati do 16:00 sati izvodit će se radovi na sanaciji kolnika u Ulici Vrlije kč.br 3 i 5, odnosno (od raskrižja Glavanićeva ulica – Vrlije – Put Bože Felkera do raskrižja Vrlije – Ulica Slavka Krautzeka). Vozila će moći prometovati Ulicom Put Bože Felkera prema Trgu Viktora Bubnja.

Fiuman Plus

Društvene mreže