Povežite se s nama

Vijesti

Grad Rijeka blokira gradnju Adriatic luksuznih tornjeva na Martinkovcu vrijednih 30 milijuna eura?

Objavljeno

na
“Adriatic Luxury Towers – Adriatic luksuzni tornjevi” su američki, europski i hrvatski projekt stambene izgradnje, a vodit će ga Nataša Srdoč, MBA, ekonomist, lider međunarodnog think tanka International Leaders Summit i bivši korporativni bankar. Međunarodni tim projekta Adriatic Luxury Towers, uključivši Natašu Srdoč i Joel Ananda, ocjenjuje da će strano ulaganje u Adriatic Luxury Towers premašiti 30 milijuna eura. No, ističu kako su ipak naišli na brojne prepreke u Rijeci, a tim povodom oglasili su se priopćenjem za medije koje prenosimo u cijelosti:

“Arhitektonski dizajn je pripremio nagrađivani londonski Simone de Gale Architects, čija je osnivačica i glavna izvršna direktorica Simone de Gale, ovlašteni arhitekt, ARB, Kraljevski institut britanskih arhitekata, London, Velika Britanija.

“Tražimo da Grad Rijeka i Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja odmah pruže odgovor na pitanje – Koji su konkretni koraci, njihov slijed i vremenski rokovi, neophodni za početak gradnje Adriatic luksuznih tornjeva?” rekla je Nataša Srdoč, ulagačica u Adriatic Luxury Towers. “Adriatic luksuzni tornjevi imaju istu kvadraturu, kao i nametnuti nakaradni objekt kojeg su G.P. Krk i Grad Rijeka isplanirali na tuđem privatnom vlasništvu, bez suglasnosti vlasnika, a Grad Rijeka platio novcem poreznih obveznika. Ulaganjem u zemlju koja je stoljećima bila u posjedu naše porodice želimo ostvariti ekonomsku korist za porodicu i lokalnu zajednicu.”

Na Martinkovcu će se graditi Adriatic luksuzni tornjevi (Adriatic Luxury Towers) umjesto nakaradne zgrade iste kvadrature koja je ucrtana na privatnom vlasništvu porodica Srdoč bez suglasnosti vlasnika.

Dp-4: Ucrtani objekt kojeg su GP Krk i Grad Rijeka isplanirali Detaljnim planom uređenja područja Martinkovac i ucrtali bez suglasnosti vlasnika, a Grad Rijeka platio novcem poreznih obveznika.

Nakon provedene analize procesa donošenja Detaljnog plana uređenja stambenog područja Martinkovac, koji će biti objavljen, vidljivo je da Grad Rijeka, odnosno njegovi predstavnici, štite interese G.P. Krk, a na štetu privatnih vlasnika i poreznih obveznika.

Na primjeru Grada Rijeke, vidljivo je da čelnici lokalne vlasti pogoduju svojim prijateljima i otvoreni su za ulaganja sumnjivog porijekla, dok blokiraju investicije poštenih ulagača i ulagača iz zemalja vladavine prava. Grad Rijeka desetljećima krši privatna vlasnička prava pojedinaca – direktnim oduzimanjem vlasništva i kroz prostorno planiranje, na način da se oduzme imovinska korist privatnim vlasnicima.

Američko-hrvatski ulagači će transparentno voditi dnevnik interakcija s gradskim vlastima, postupaka i procedura – kako se opstrukcije privatnih vlasnika u Gradu Rijeci više ne bi dešavale. Najbolja praksa poslužit će za suzbijanje korupcije i uklanjanju barijera na nivou Hrvatske.

“Ovaj projekt će postati istaknuta međunarodna studija (case study) koja će pomoći američkim izabranim dužnosnicima i američkom ministarstvu financija u provođenju zakona Global Magnitsky Act – principijelnom pristupu kojim se kažnjavaju strani državni dužnosnici u slučajevima korupcije i kriminala,” rekao je Joel Anand, suosnivač američkog International Leaders Summit-a i član međunarodnog tima projekta Adriatic Luxury Towers.

“Međunarodna studija (case study) poslužit će za potrebe donatora, uključujući Svjetsku banku, IMF, IFC, institucija Europske Unije, EBRD, EIB i drugih donatora, kako se sredstva poreznih obveznika zemalja SAD-a i Europske Unije ne bi zloupotrebljavala od strane riječkih gradskih vlasti i s njima povezanih privatnih partnera,” rekla je Nataša Srdoč, investitor u Adriatic Luxury Towers i suosnivačica američkog think tank-a International Leaders Summit.

Marketing i promocija stanova u ciljanim svjetskim odredištima poboljšat će imidž Rijeke kao poželjne destinacije za stanovanje. Dovođenjem kupaca u riječku sredinu iz zemalja koje uživaju vladavinu prava i viši nivo kupovne moći, povećat će se domaća potrošnja, omogućiti generiranje novih sadržaja kulturnih, sportskih i drugih aktivnosti, povećati filantropija te potaknuti snažnija poduzetnička aktivnost i ekonomski rast”, navodi se u priopćenju.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

12.05.2023.
Obavještavamo korisnike parkirališta u Ulici Senjsko pristanište da će u nedjelju, 14. svibnja 2023. godine od 07 do 18 sati na snazi biti privremena zabrana parkiranja, na istočnom dijelu parkirališta uz ogradu i na kružnom toku na spoju s Demetrovom ulicom, zbog prolaza autobusa radi transfera putnika s kruzera. Vozila zatečena na navedenoj lokaciji premjestiti će specijalno vozilo “pauk”.

Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram