Povežite se s nama

Mozaik

Grad Rijeka debelo kasni s natječajem za Rijeka Advent, mogli bi imati najsiromašniji Advent u zadnjih par godina

Objavljeno

na
Rijeka Advent u četvrtak je bio jedna od tema tijekom Aktualnog sata na sjednici Gradskog vijeća Grada Rijeke. Njegov početak planiran je za 02. prosinca i trajat će otprilike pet tjedana, no pitanje je tko će ga uopće organizirati. Grad Rijeka prešao je sve razumne rokove za raspisivanje natječaja za dodjelu lokacija (su)organizatorima.

Sredinom listopada gradonačelnik Marko Filipović istaknuo je kako bi se natječaj trebao raspisati za desetak dana. 26.10. na vijećničko pitanje ponovno je izjavio kako se raspisivanje natječaja planira za desetak dana. Ukoliko se natječaj za Rijeka Advent zaista raspiše primjerice 06.11. s najkraćim mogućom rokom trajanja od tjedan dana, to bi značilo da bi se nakon dodatnog obaveznog žalbenog roka od tjedan dana u najboljem slučaju rezultati mogli službeno znati 20.11. Organizatori adventskih lokacija tako bi imali svega desetak dana vremena za inače opsežnu tehničku pripremu, organizaciju zabavnog programa i ugovaranje dodjele adventskih kućica zakupcima.

Za razliku od prethodnih godina kad je natječaj organizirala Turistička zajednica Grada Rijeke, od ove godine to je preuzela na sebe gradska uprava. Grad Zagreb je primjerice svoj natječaj za adventske lokacije raspisao još krajem proljeća. Turistička zajednica Grada Opatije svoj natječaj za Advent kod Šporera raspisala je krajem kolovoza.

Pitanje o Rijeka Adventu gradonačelniku je postavila stranačka kolegica Petra Karanikić (SDP) te je tom prilikom istaknula da se približava blagdansko vrijeme. Zanimalo ju je na koji način je ove godine predviđen Advent i kada je predviđen natječaj za prigodnu podaju?

Gradonačelnik Marko Filipović je odgovorio kako je Advent u Rijeci postao dio turističke ponude Grada. Do sada je natječaj raspisivala Turistička zajednica. Gradsko vijeće je na prošloj sjednici donijelo odluku koja je stupila na snagu 12. listopada. Temeljem te odluke osnovano je Povjerenstvo koje čine zaposlenici iz raznih odjela. U narednih desetak dana bit će raspisan natječaj za Advent, istaknuo je Filipović.

Inače, spomenuto novoosnovano Povjerenstvo sastoji se od sedam članova:

1. Srđan Kosovac, Upravni odjel za urbanizam, prostorno uređenje i graditeljstvo
2. Neven Jeličić, Upravni odjel za urbanizam, prostorno uređenje i graditeljstvo
3. Doris Šajn, Upravni odjel za poslove Gradonačelnika, Gradskog vijeća i mjesnu samoupravu
4. Vanja Tataj Štok, Upravni odjel za odgoj, obrazovanje, kulturu sport i mlade
5. Branislava Dželajlija, Upravni odjel za komunalni sustav i promet
6. Vesna Martić, Upravni odjel za gospodarstvo, razvoj, ekologiju i europske projekte
7. Petar Škarpa, Turistička zajednica Grada Rijeke

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

03.06.2024.

Prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, od dana 04.06.2024.godine pa sve do kraja lipnja radit će do 13 sati. Radno vrijeme od ponedjeljka do petka je od 06:30 do 13 sati, dok subotom prodajno mjesto radi od 07:30 do 12 sati. Korisnici parkirne karte mogu jednostavno i brzo produživati internet bankarstvom.

Fiuman Plus

Društvene mreže