Povežite se s nama
Na današnjoj konferenciji za medije riječki je gradonačelnik, Vojko Obersnel, najavio kako građani neće ipak na svoje adrese primiti obrasce koje je potrebno ispuniti zbog najave uvođenja poreza na nekretnine.

Odgovarajući na novinarsko pitanje trebaju li građani Gradu Rijeci dostaviti podatke vezane uz provođenje poreza na nekretnine, gradonačelnik je u prvom redu istaknuo kako zakon kojim je uveden taj porez još uvijek vrijedi te je jedino što se za sada zna izjava premijera da će doći do odgode primjena zakona, koji je trebao početi važiti od prvog dana iduće godine.

“Naravno, uz takvu najavu odustali smo od slanja obrazaca koji su bili pripremljeni za slanje na preko 65 tisuća kućanstava, jer nismo željeli izazivati troškove u situaciji u kojoj nemamo saznanje hoće li se porez odgoditi ili će se trajno odustati od njegove primjene. Prije ljeta smo poslali upitnike na sve poslovne prostore te dobili dio povratnih informacija. Ako netko Gradu Rijeci pošalje podatke, oni su dobrodošli, ali objektivno za sad ne vidim da je to potrebno učiniti”, kazao je gradonačelnik Obersnel.

Spomenimo i kako s državne razine stižu pojedine informacije kako postoji mogućnost čak i da porez na nekretnine ipak ne bude odgođen, a hoće li se to i dogoditi trebalo bi biti poznato tijekom rujna.