Povežite se s nama

Vijesti

Grad Rijeka planira uskoro prodati zemljište Dječje bolnice Kantrida i nada se novom resortu

Objavljeno

na

Foto: S. TurkaljGradski vijećnik Davor Štimac (Nezavisni) na ovotjednoj sjednici Gradskog vijeća Grada Rijeka tijekom Aktualnog sata ponovio je pitanje s prošle sjednice vezano uz problem ulaska u KBC na Sušaku.

“Iz medija je vidljivo da su se dogodili neki pomaci i da je riješen problem 14 m2 zemljišta. Smatra kako se iduće godine taj problem neće riješiti jer je nemoguće da se taj problem riješi  za 230.000 kuna koliko je predviđeno proračunom za 2022. godine. Dovršetak bolnice predviđen je na proljeće, a useljenje u novu bolnicu u drugoj polovici godine. Zanimame kako će se riješiti ulazak u bolnicu. Također, postavljam pitanje prodaje zemljišta Dječje bolnice na Kantridi koje je najavljeno iduće godine i zanima me kako će se to uskladiti jer su to najveći prihodi proračuna iduće godine, zajedno s autobusnim kolodvorom”, rekao je Štimac.

Gradonačelnik Marko Filipović je odgovorio kako je rješavanje pristupa novoj zgradi bolnice KBC na Sušaku složena tematika.

“Dukićeva ulica ima dvije faze. Jedna je sama Dukićeva ulica, a druga rotor na ulazu u KBC. Zamjenik Palčevski će održati, ako već u međuvremenu nije, sastanak s gospođom koja se spori sa izdavanjem dozvole. Ukoliko ne pristane na otkup bit ćemo prisiljeni to ishoditi sudskim putem. Činimo sve da se taj problem dogovorno riješi. Na sastanku sa ministrom Butkovićem izražena je obostrana namjera da se rotor na ulazu u novu bolnicu riješi na način na koji je riješen rotor na Škurinju, odnosno kao tzv. Crna točka. Proračun za iduću godinu je poslan vijećnicima i imat ćemo prilike raspravljati o njemu na sjednici 14. prosinca pa će tada biti prilike za odgovore i na ta pitanja.

Što se područja bolnice Kantrida tiče, preseljenjem na Sušak stvorit će se uvjeti za stavljanje u funkciju tog zemljišta sukladno GUP-u, kojim je tamo predviđena gradnja u funkciji turizma i zdravstva. Izrađuje se konzervatorska studija koja će dati arhitektonsku podlogu o tome što će se moći i na koji način tamo graditi. Intencija je da to zemljište nađe svog vlasnika i da se tamo dogodi turistička investicija. U pripremi je projekt Zapadna Žabica Građevinska dozvola može biti izdana sutra. Procjena zemljišta je utvrđena i to će se događati iduće godine. Za prvu fazu Dukićeve ulice sredstva osigurana, a za rotor ovisi o dogovoru s vlasnikom i Ministarstvom. U svakom slučaju ukoliko bude potrebno to će se riješiti kroz rebalans proračuna”, odgovorio je Filipović.

Vijećnik Štimac je replicirao kako ga zanimaju rokovi. “Niste spomenuli niti jedan rok – čini mi se da će sve kasniti. Zanima me kada očekujete da će ta situacija biti gotova”, kazao je Štimac

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

03.06.2024.

Prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, od dana 04.06.2024.godine pa sve do kraja lipnja radit će do 13 sati. Radno vrijeme od ponedjeljka do petka je od 06:30 do 13 sati, dok subotom prodajno mjesto radi od 07:30 do 12 sati. Korisnici parkirne karte mogu jednostavno i brzo produživati internet bankarstvom.

Fiuman Plus

Društvene mreže