Povežite se s nama

Problem na koji je prije nekoliko dana upozorio naš portal, a radi se o izuzetno lošoj osvijetljenosti dijela Liburnijske i Istarske ulice, što može i ozbiljno ugroziti sudionike u prometu, naročito pješake, ipak bi trebao uskoro biti riješen.

U kontaktu s nadležnim službama Grada Rijeke doznali smo kako će u najkraćem mogućem roku obrezati krošnje i zamijeniti neispravna rasvjetna tijela, odnosno žarulje.

“Temeljem Vašeg upita kao i uvida u stanje na terenu obavještavamo Vas da će se uklanjanje grana uraslih u rasvjetno tijelo obaviti u najkraćem mogućem roku.

Nadalje, zahvaljujemo vam na dojavi kvara određenog broja svjetiljki (koji će biti otklonjen u najkraćem roku). Koristimo priliku da Vas upoznamo s besplatnim telefonskim brojem  0800 301 300 na koji možete dojaviti kvar javne rasvjete 24 sata na dan”, otkrila je na Fiuman.hr pročelnica Odjela za komunalni sustav Irena Miličević.

Problem obraslih rasvjetnih tijela trebao bi biti i trajno riješen u dogledno vrijeme…

“Što se tiče same osvijetljenosti navedene ulice veliki problem predstavlja položaj stabala i stupova. Cijela ulica ima drvored s obje strane koji je takvog oblika i visine da postojeća rasvjeta koja je smještena na stupovima iza stabala svijetli  kroz krošnju i ne daje adekvatan efekt i kvalitetu rasvjete ulice. Zbog toga smo izradili projekt rasvjete, LED svjetiljke na sajlama (preponama)  kao u Zvonimirovoj ulici iznad benzinske stanice, čime bi se u velikoj mjeri riješili  problemi krošnji stabala. Zbog značajnog iznosa  investicije projekt planiramo izvesti  tijekom 2018. godine”, dodala je Miličević.