Povežite se s nama


U protekla dva dana na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske građani su u tri  navrata dragovoljno predali  streljivo, oružje i minsko-eksplozivna sredstva.  Streljivo koje su po dojavi preuzeli policijski  službenici Protueksplozijskog odjela ove Policijske uprave,  pronađeno je na  jednom pašnjaku otoka Cresa, a potječe iz II svjetskog rata. Jedna je građanka uz streljivo predala policiji i ručnu bombu, a druga pak automatsku pušku tipa M-70.

Protiv građana koji su prijavili i dragovoljno predali oružje nadležnom tijelu neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Dragovoljna predaja inače se odnosi  na sve vrste oružja, a osobito na oružje kategorije A – zabranjeno oružje: automatsko vatreno oružje, vatreno oružje skriveno u drugim predmetima, vojni projektili s eksplozivnim punjenjem, eksplozivno oružje i njegovi dijelovi, streljiva s probojnim, eksplozivnim ili zapaljivim zrnima, vojno oružje i slično.

I ovom prilikom MUP podsjeća građane da u svojim domovima ne čuvaju razno oružje, streljivo i minsko-eksplozivna sredstva kako bi se izbjegle moguće tragedije. Ujedno podsjećamo da o dragovoljnoj predaji oružja građani mogu dobiti više informacija putem besplatne telefonske linije 0800 8892, a ukoliko žele predati oružje, streljivo i eksplozivna sredstava mogu obavijestiti i najbližu policijsku postaju pozivom na broj 192, te će na njihove kućne adrese biti upućeni stručni i osposobljeni policijski službenici koji će preuzeti to oružje, streljivo ili eksplozivna sredstva.