Povežite se s namaNa jučerašnjem press kolegiju PGŽ-a sudjelovali su župan Zlatko Komadina te pročelnici Edita Stilin i Ljudevit Krpan. Jedna od glavnih tema bila je o školstvu u Rijeci i ostatku županije.

Nakon pedeset godina ponovno se realiziraju ulaganja u srednje škole, tri nove škole – u Medicinsku školu, Školu za industrijska i obrtnička zanimanja, Strojarsko-brodograđevna školu. Ukupna vrijednost investicija je 20 milijuna kuna.

U okolici riječkog lokaliteta KBC-a stvara se svojevrsni medicinski Kampus. Do početka nove školske godine trebala bi doći Medicinska škola, uz postojeći Medicinski fakultet i Zdravstveni fakultet. U području Industrijske ulice formira se tehnički lokalitet sa objedinjenom strojarsko-industrijskom školom te prometnom školom.

Pri ovotjednom susretu s krčkim čelnicima predstavit će se dvije važne odluke koje će se naći na slijedećoj sjednici Skupštine, prva je Odluka o osnivanju Osnovne škole Omišalj kojoj je priključena i Područna škola Dobrinj, a druga je osnivanje Područnog odjela glazbene škole “Ivan Matetić Ronjgov” u sklopu Osnovne škole “Fran Krsto Frankopan”. Nastavlja se proces prema osnivanju treće škole na Krku, Osnovne škole Malinska.

Također traje proces prema osnivanju i izgradnji i druge škole u Općini Viškovo, Osnovne škole Marinići, ili barem kao područne škole Osnovne škole “Sv. Matej” Viškovo.

Najavljuje se početak radova na dogradnji Osnovne škole “Milan Brozović” u Kastvu, ukupne vrijednosti oko 8 milijuna Kuna a koji će Županija podijeliti zajedno s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta. Do ljeta se očekuje pokretanje tridesetak postupaka javne i bagatelne nabave za radove na osnovnim i srednjim školama, 15 na osnovnim i 25 na srednjim školama, koji će se izvoditi tijekom ljetnih mjeseci.