Povežite se s nama

Vijesti

Gradnja Centra za velike zvijeri u Staroj Sušici u završnoj fazi

Objavljeno

na


Napreduju radovi na uređenju Posjetiteljskog centra za velike zvijeri u Staroj Sušici, u što se tijekom današnjeg obilaska uvjerio i župan Zlatko Komadina. Kako je istaknuo u tijeku je završna faza uređenja tog jedinstvenog centra vuka, risa i medvjeda, s edukacijsko-izložbenim postavom najmodernijeg tipa.

“Na taj način baštinimo ono što nam je priroda dala, da smo jedina mikro regija u Europi na kojoj žive sve tri velike zvijeri. Ovo će biti jedna sjajna priča za turizam, za našu prirodnu baštinu, a vjerujem da ćemo jednog dana imati i oporavilište kao što ga imamo na Belom za bjeloglave supove. Imamo prostora jer je Općina Ravna Gora ustupila puno hektara našem Centru za poljoprivredu i ruralni razvoj i Javnoj ustanovi Priroda. Ovdje ćemo na jednom mjestu imati jednu goransku priču”, istaknuo je župan te najavio otvaranje Centra ove jeseni.

Projekt je to koji se sufinancira bespovratnim sredstvima iz europskih Strukturnih i investicijskih. Ukupna vrijednost projekta iznosi 8,2 milijuna kuna od čega je 5 milijuna europskih sredstava. Projekt provodi Javna ustanova „Priroda“, uz podršku Primorsko-goranske županije, te uz partnerstvo Općine Ravna Gora i Turističke zajednice općine Ravna Gora.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram