Povežite se s nama

Rijeka je grad s, nažalost, iznimno malim brojem kružnih tokova za koje je očito kako znatno utječu na povećanje sigurnosti u prometnim raskrižjima, ali i ubrzavaju protok vozila.

Na ovotjednoj sjednici Gradskog vijeća Grada Rijeke SDP-ova vijećnica Tamara Martinčić tako je postavila pitanje gradonačelniku Vojku Obersnelu o situaciji s gradnjom rotora Martinkovac o čemu se već dulje vrijeme priča.

Obersnel je odgovorio kako su Hrvatske ceste raspisale natječaj za odabir izvođača. Radovi će se financirati sredstvima Hrvatskih cesta, premda je bilo pokušaja da se taj trošak prebaci na Grad.

“S obzirom na to da je u međuvremenu mijenjan status te ceste, Grad je inzistirao da se radovi provedu prema proceduri koja je prethodila prije mijenjanja statusa ceste, te da troškove podmire Hrvatske cestekako je prethodno bilo dogovoreno. Izvođač je odabran i očekuje se da bi najduže za dva do tri tjedna trebao biti uveden u radove, a radovi bi trebali početi najkasnije sredinom 10. mjeseca”, otkrio je gradonačelnik.