Povežite se s nama

Vijesti

Gradonačelnik potvrdio: Uskoro kreće rekonstrukcija Krešimirove ulice, a radovi u Adamićevoj odgođeni za 2021. godinu

Objavljeno

na


Ukoliko ne bude žalbi po provedenim natječajima, u travnju se očekuje početak radova na rekonstrukciji Krešimirove ulice, potvrdio je gradonačelnik Vojko Obersnel na svojoj redovnoj konferenciji za medije. Hrvatske ceste obnovit će prometnicu dok će Vodovod i kanalizacija u trupu prometnice izvesti komunalne radove odnosno izgradnju transportnog kolektora za odvodnju otpadnih voda, rekonstrukciju dionice vodovoda paralelno uz kolektor, te polaganje DTK mreže.

Radovi bez uračunatog PDV-a su vrijedni 34,8 milijuna kuna, s time da ViK osigurava 18,3 milijuna, Hrvatske ceste 16 milijuna, a Grad Rijeka 613 tisuća kuna.  Radovi koje će izvesti ViK također se financiraju EU sredstvima i dio su velikog EU projekta za kojeg na je iz EU fondova odobreno čak 1,26 milijardi kuna.

Radovi u Krešimirovoj ulici prvi su radovi koji će se financirati iz ovog vrijednog EU projekta, a očekuje se da će trajati godinu dana. Tijekom odvijanja radova vrijedit će posebna prometna regulacija. U suradnji s Hrvatskim cestama obnovit će se i Adamićeva ulica, ali s ciljem da se najuži centar grada rastereti radova na prometnicama tijekom 2020. godine, kada će Rijeka ponijeti prestižnu titulu Europske prijestolnice kulture, početak radova se planira za 2021. godinu.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.04.2024.
Obavještavamo javnost kako će se dana 10. travnja 2024.g. u vremenskom periodu od 08:00 do 13:00 sati izvoditi radovi na usporivaču prometa u ulici Josipa Mohorića kod kućnog broja 28. Zbog radova neće biti moguće prometovanje Ulicom te se mole sudionici u prometu da koriste obilazne pravce.

Fiuman Plus

Društvene mreže