Povežite se s namaGradska knjižnica i čitaonica „Viktor Car Emin“ Opatija i ove godine sudjeluje u obilježavanju manifestacije „Mjesec hrvatske knjige“. Od 15. listopada do 15. studenog 2016. godine, u knjižnici će se odvijati bogat program. Gostovat će hrvatski autori i autorice: Ivana Bodrožić, Bruno Šimleša, Ingrid Divković i Alis Marić (blog Čitaj knjigu), te Anđa Marić. Uz to bit će tu i predstava „Život u koricama: priča o knjizi“, izložba ilustracija u djelima Ivane Brlić Mažuranić, te predstavljanje novih usluga.

Kroz mjesec dana obilježavanja hrvatske knjige, pripremljen je bogat program, namijenjen široj publici, ne samo dosadašnjim korisnicima. Gostovat će sljedeći autori:
● Ivana Bodrožić – predstavljanje knjige: 20.10.2016. u 18,00 sati.
● Bruno Šimleša – predstavljanje knjige: 03.11.2016. U 19,00 sati
● Ingrid Divković i Alis Marić (blog Čitaj knjigu) – predstavljanje opusa
● Anđa Marić – predstavljanje književnog prvijenca u suradnji s Osnovnom školom “Rikard Katalinić Jeretov” Opatija – 11.11.2016. 13,30 sati

Uz gostovanja autora i autorica, gostovati će i akademski glumci s predstavom
● Život u koricama: priča o knjizi

Knjižničari će pripremiti izložbu „Ilustracija u djelima Ivane Brlić Mažuranić“ u prostoru knjižnice koja će se moći pogledati tijekom cijelog mjeseca. Održat će se i akcija Preporuči mi dobru knjigu u kojoj će korisnici upisivati preporuke za čitanje namijenjene drugim korisnicima.

Povodom obilježavanja Dana hrvatskih knjižnica (11. 11. 2016.) održati će se akcija opraštanja zakasnine uz povrat posuđene građe. Akcija će trajati od 7. do 12. 11.2016. godine.

Osim jednodnevnih programa bit će predstavljena i nova usluga. Naime, korisnicima je omogućeno da online produže već posuđenu građu.

Također povodom obilježavanja manifestacije, uvode se i noviteti za najmlađe korisnike.
● Čitateljski klub za djecu “Mali istraživači” – 10.11. u 18, 00 sati
● Djeca svijeta: predavanja o kulturama i običajima diljem svijeta kroz iskustva djece – 19.10 i 9.11. u 18 sati

Mjesec hrvatske knjige
Manifestacija Mjesec hrvatske knjige, tradicionalno se obilježava od 15. listopada do 15. studenog. Cilj manifestacije je promicanje čitanja kao društvene vrijednosti i knjige kao kulturnog dobra, te je ovogodišnji centralni moto i tema “Čitam 100 na sat”. Svečano otvaranje manifestacije će biti u Šibeniku, 15. listopada 2016. godine.