Povežite se s nama

Vijesti

Gradski vijećnici nakon dulje rasprave povećali plaću Filipoviću i zamjenicima

Objavljeno

na


Pročelnik Upravnog odjela za opće poslove Grada Rijeke Marijan Vundać na današnjoj sjednici predstavio je gradskim vijećnicima točk dnevnog reda pod nazivom “Prijedlog odluke o određivanju plaće i drugih prava Gradonačelnika i zamjenika Gradonačelnika Grada Rijeke.”

Pojasnio je kako se ova odluka predlože prvenstveno kako bi se ispunila zakonska pretpostavka i mogle povećati plaće službenika i namještenika  gradske uprave. Naime, Zakonom o plaćama u lokalnoj, područnoj (regionalnoj) samoupravi postavljen je okvir unutar kojeg se određuje plaća službenika i namještenika. Tako je zakonom propisano da se plaća pročelnika upravnog tijela, bez uvećanja za radni staž, ne smije odrediti u iznosu većem od umnoška osnovice i koeficijenta za obračun plaće gradonačelnika koji svoju dužnost obnaša profesionalno u istoj jedinici lokalne samouprave.

Ovom odlukom  se plaća gradonačelnika izjednačuje se s plaćom gradonačelnika drugih većih gradova odnosno gradova sjedišta županija, odnosno Osijeka, Splita, Zadra, Pule i Varaždina. plaće gradonačelnika i zamjenika nisu se korigirala od 2015. godine, a tada je u odnosu na 2011. godinu plaća bila smanjena za cca 14% stoga su plaće sada manje nego što su bile 2011. godine. To će ujedno omogućiti pregovore o kolektivnim ugovorima oko osnovice.

Odluka je o određivanju plaće i drugih prava Gradonačelnika i zamjenika Gradonačelnika Grada Rijeke nakon poduže rasprave usvojena je s većinom od 19 glasova.

Bruto i neto plaće dužnosnika isplaćene za siječanj 2024. godine iznosile su za gradonačelnika Filipovića, bruto (s minulim radom) 3.041,67 eura, neto 2.013,71 euro, za zamjenicu Krpan koja dužnost obavlja profesionalno bruto (s minulim radom) 2.655,58 eura, neto 1.774,02 eura te za zamjenika Palčevskog koji dužnost obavlja bez zasnivanja radnog odnosa, bruto 708,15 eura, neto 494,58 eura.

Temeljem prijedloga Odluke o određivanju plaće i drugih prava gradonačelnika i zamjenika gradonačelnika Grada Rijeke plaće dužnosnika Grada Rijeke po novome iznose bi za gradonačelnika Filipovića, bruto (s minulim radom) 3.629,47 eura, neto 2.378,61 euro, za zamjenicu Krpan koja dužnost obavlja profesionalno bruto (s minulim radom) 3.165,50 eura, neto 2.090,58 eura, za zamjenika Palčevskog koji dužnost obavlja bez zasnivanja radnog odnosa, bruto 844,13 eura, neto 589,54 eura.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.04.2024.
Obavještavamo javnost kako će se dana 10. travnja 2024.g. u vremenskom periodu od 08:00 do 13:00 sati izvoditi radovi na usporivaču prometa u ulici Josipa Mohorića kod kućnog broja 28. Zbog radova neće biti moguće prometovanje Ulicom te se mole sudionici u prometu da koriste obilazne pravce.

Fiuman Plus

Društvene mreže