Povežite se s nama

Sport

Gradski vijećnici podržali projekt novog nogometnog stadiona u Opatiji od 40 milijuna kuna

Objavljeno

na
Gradski su vijećnici na jučerašnjoj 29. sjednici Gradskog vijeća jednoglasno usvojili Izvješće o pristiglim prijedlozima na Javni poziv za podnošenje inicijativa – prijedloga i projekata u sklopu izrade stručnih podloga koje prethode izradi izmjena i dopuna prostornih planova na području Grada Opatije.

Gradonačelnik Ivo Dujmić prihvatio je amandmane Odbora za prostorno uređenje, planiranje i zaštitu okoliša. Dujmić je prihvatio sve amandmane osim onog da se UPU Pobri stavi izvan snage, jer bi takvim postupkom zapravo bilo omogućeno da ondje dodatno gradi, budući da bi tada vrijedio plan višeg reda, županijski Prostorni plan.

Jednoglasno su prihvaćeni i Prijedlog Odluke o izmjeni i dopuni Prostornog plana uređenja Grada Opatije te Prijedlog Odluke o izmjeni i dopuni Urbanističkog plana uređenja naselja Opatija. Gradonačelnikov prijedlog izmjene Prostornog plana dopunjen je amandmanima Odbora za prostorno uređenje, planiranje i zaštitu okoliša pa će se tako izrađivaču nove prostorno-planske dokumentacije sugerirati da preispita sve one faktore koji mogu utjecati na konačan izgled novoizgrađenih objekata – od najveće dozvoljene visine, broja dozvoljenih etaža i maksimalnih dozvoljenih gabarita, do preispitivanja pojma potkrovlja i podzemnih etaža, preispitat će se također i zaštita zelenila i kupališne zone. Dodatnu kontrolu nad izgrađenošću prostora u Opatiji garantirat će i izmjena UPU-a naselja Opatija, a uz usvojeni amandman nadležnog Odbora, ograničena gradnja će se odnositi na cijelo područje u obuhvatu ovoga plana.

Gradski su vijećnici raspravljali i o budućnosti opatijskog Nogometnog igrališta, rekonstrukcija kojeg je nužna. Raspravljao se o tri dosadašnja modela uređenja: prvom bez parkirališta i s cijenom od oko 25 milijuna, kuna, drugom s podizanjem pomoćnog igrališta na stupove i 49 parkirnih mjesta teškom 40 milijuna kuna te trećem s gradnjom podzemne garaže koji je u ovom trenutku ocijenjen ekonomski neisplativim.

Vijećnici su većinom glasova prihvatili drugi model, parking ispod pomoćnog igrališta, no i to bi se realiziralo u fazama od kojih bi prva bila izvedena ove godine, a sredstva osigurana rebalansom Proračuna. Prva bi faza uključila uređivanje glavnog terena s drenažom, kao i ograđivanje terena kako bi se spriječili neovlašteni ulasci. Prihvaćena je i sugestija predsjednika Gradskog vijeća Fernanda Kirigina da se predstavnik NK Opatije uključi u proces pripreme i izrade dokumentacije.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram