Povežite se s namaU Gradskom kazalištu lutaka Rijeka održana je konferencija za medije na kojoj je izneseno izvješće o radu u sezoni 2014./2015. te planovi za iduću sezonu. U sezoni na izmaku odigrano je ukupno 357 predstava koje je gledalo oko 4000 gledatelja, što je porast u odnosu na sezonu 2013./2014.

Ravnateljica Zrinka Kolak Fabijan izrazila je veliko zadovoljstvo sa uspjehom protekle sezone te naglasila kako se nada da će i iduća biti jednako uspješna, ako ne i bolja.

U sezoni 2014./2015. odigrane su tri premijere te trinaest repriza predstava. Od ukupno 357 odigranih predstava, 308 ih je izvedeno u Rijeci, a na gostovanja je bilo 49. Također, riječki se lutkari mogu pohvaliti i sudjelovanjima na brojnim domaćim i međunarodnim festivalima. Uz to, uspješno je održana 19. revija lutkarskih kazališta. Ove sezone bit će odrađena još jedna premijera koja još uvijek ima radni naslov „Rode“, a čiju režiju potpisuje Rene Medvešek, dok je tekst napisala Mirjana Pičuljan. Predstava će govoriti o sada već poznatim rodama, Malenoj i Klepetanu.

Za kraj ove kazališne sezone, 10. svibnja u 19 sati bit će izvedena predstava „Priča starog tavana“, koju su osmislili polaznici Ljetne lutkarsko-dramske radionice Gradskog kazališta lutaka Rijeka, u suradnji s njihovim voditeljima glumcima – lutkarima Goranom Zelićem i Andreom Špindel.

Kako je naglasila ravnateljica Zrinka Kolak Fabijan, njen mandat ističe u svibnju iduće godine, a novo imenovana ravnateljica Magdalena Lupi Alvir na svoju poziciju stupa tek za nešto manje od godinu dana, pa je dogovoreno da sezonu 2015./2016. sadašnja i buduća ravnateljica odrade po pola.

Za sezonu 2015./2016. primarni program Gradskog kazališta lutaka sastojat će se od tri predstave, a to su „Snjeguljica i sedam patuljaka“, „Pipi duga čarapa“ te obnove neverbalne predstave „Moje tijelo“. Sekundarni program kojeg potpisuje buduća ravnateljica Magdalenu Lupi Alvir, donosi radionice „Moja prva lutka“ i „Pričaj mi priču“.

Grad Rijeka