Povežite se s nama


Osam članova Gradskog vijeća Grada Rijeke svojim je potpisima podržalo inicijativu Liste za Rijeku za povratkom povijesne riječke bordo-zlatno-plave trobojnice u službenu uporabu čime su ispunjeni preduvjeti da se ova točka nađe na idućoj sjednici Gradskog vijeća.

Inicijativu su poduprli vijećnici Andrej Briščik (AM), Sanjin Kajba i Ana Trošelj (PGS), Sandro Vizler (HNS), Vedran Sabljak (Laburisti) Hrvoje Burić (Nezavisni) te Predrag Miletić i Danko Švorinić (Lista za Rijeku).

Predlagač ove točke dnevnog reda Danko Švorinić ističe kako ga veseli činjenica prema kojoj uvrštenje točke u dnevni red podržavaju vijećnici različitih političkih opcija.

“Mi smo samo inicijatori ali želimo oko povijesne gradske zastave ali i jačanja riječkog identiteta okupiti što širi konsenzus bez obzira na političke boje. Procjenjujem da već sada možemo računati na podršku oko trećine gradskih vijećnika, a konačnu odluku o sjednici na kojoj će ova točka biti predložena vijećnicima donijet ćemo nakon što inicijativu uskoro predstavimo gradonačelniku”, poručio je Švorinić.