Povežite se s nama

Vijesti

Gradu Rijeci treba više od 10 dana da zbroji sve troškove vezane uz brod Galeb

Objavljeno

na
Deset dana nakon što je vijećnik Davor Štimac gradonačelniku Marku Filipoviću poslao pitanje o ukupnim troškovima vezanim uz brod Galeb, stigao je odgovor iz kojeg je vidljivo da u ovom trenutku riječka gradska uprava još uvijek ne zna odgovor na to pitanje. Nije bilo dovoljno vremena da se zbroje svi podaci, poručuju iz gradske uprave. Citiramo odgovor što ga je potpisao gradonačelnik Marko Filipović, navodi se u priopćenju vijećnika Štimca.

“S obzirom da traženi podaci sadrže opsežan broj podataka tijekom u zatraženom  vremenskom razdoblju te je potrebno izvjesno vrijeme u kojem je moguće izvršiti objedinjavanje traženih podataka, temeljem članka 73.Poslovnika gradskog vijeća Grada Rijeke u kome je navedeno:“ Ako se odgovor ne može dati u roku određenom u ovim člankom, posredovanjem predsjednika Vijeća izvijestiti će se član Vijeća o razlozima zbog kojih odgovor nije moguće dati u roku”, stoji u službenom odgovoru gradonačelnika.

Koliko je Grad Rijeka planirao te koliko je do kraja prošle godine ukupno novca utrošio na brod “Galeb?” u pisanoj  je formi vijećničko pitanje gradonačelniku poslao nezavisni Davor Štimac

Štimca je zanimalo koliko je novca potrošeno od 4. prosinca 2007. godine kada je je tadašnje Poglavarstvo Grada Rijeke donijelo Zaključak o imenovanju  Odjela gradske uprave za kulturu Grada Rijeke privremenim skrbnikom brodu Galeb, pa do 31.12.2021. Također je pitao koliko se ukupno još namjerava potrošiti do okončanja projekta.

“Radi lakše preglednosti molim vas, da odgovor te specifikacija planiranog i utrošenog budu podijeljeni na tri razdoblja. Prvo je od 4. prosinca 2007. do 1. lipnja 2017. kada  je brod “Galeb” postao sastavni dio projekta Turističke valorizacije reprezentativnih spomenika riječke industrijske baštine. Drugo razdoblje je od 1. lipnja 2017. do 31.prosinca prošle godine i treće od 1.siječnja 2022. do planiranog okončanja projekta”, stoji u obrazloženju pitanja Davora Štimca.

Također je, uz izuzetak razdoblja od prosinca do lipnja 2017. gdje podaci mogu biti prikazani sumarno, zatražio da u preostala dva razdoblja podaci budu specificirani po godinama, tako da bude vidljivo korištenja bespovratnih sredstva, kreditna zaduživanja, kamate kao i svi drugi troškovi vezani uz brod Galeb.

U odgovoru gradonačelnika Marka Filipovića piše, da će na ovo pitanje odgovoriti u što skorijem roku, kad završe objedinjavanje svih podataka.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram