Povežite se s nama

Sport

Grdenić deseti svih vremena u Hrvatskoj u maratonu, AK Kvarner ekipni prvak

Objavljeno

naNakon ekipnog prvog mjesta na prvenstvu Hrvatske u polumaratonu, ekipnog prvog mjesta u krosu muške seniorske ekipe, AK Kvarner ima i ekipne prvake Hrvatske i pojedinačnog prvaka u maratonu, koji je do zlata došao s desetim rezultatom svih vremena u Hrvatskoj! Njihov Goran Grdenić napravio je odličan posao na Zagrebačkom maratonu, koji je ujedno bio i Prvenstvo Hrvatske.

Bio je jedan od najvećih favorita za titulu najbržeg hrvatskog maratonca, što nije tajna jer su ga organizatori istaknuli kao jednu od zvijezda Zagrebačkog maratona. Grdenić je potvrdio ulogu favorita i osvojio zlatnu medalju na prvenstvu Hrvatske za 2:24:38 sati, što je deseti najbolji rezultat svih vremena u Hrvatskoj! Koliko je dobar njegov rezultat govori da je u ukupnom poretku osvojio odlično četvrto mjesto.

Na Goranov uspjeh dovezali su se i Kvarnerovi Alen Matovina, Antun Rudolf Pavelić i Zoran Žilić. Matovina je u nedjelju istrčao svoj prvi maraton za 2:45:49 sati i odmah ostvario odličan plasman. U hrvatskom prvenstvu osvojio je visoko šesto mjesto, čime je bio dva mjesta bolji od trenera Zorana Žilića koji je maraton istrčao za 2:49:41 sati, dok je Antun Rudolf Pavelić sa 2:55:47 sati bio 15. u konkurenciji hrvatskih maratonaca.

Matovina je osvojio 13., Žilić 16., a Pavelić 24. mjesto u ukupnom poretku, a njihovi rezultati  donijeli su im i ekipno zlato i ispisali nove stranice klupske povijesti, jer prvi puta u klupskoj povijesti imamo ekipne prvake u polumaratonu i maratonu.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram