Povežite se s nama
Nogometaši Rijeke i Grobničana odigrali su pripremnu utakmicu u Mavrincima povodom Bartoje,  blagdana Svetog Bartola i dana općine Čavle. Iako je Rijeka slavila 6:0, rezultat je bio u drugom planu. Petstotinjak gledatelja došlo je u Mavrince vidjeti vodeću momčad hrvatskog prvenstva, ali i navijati za Grobničan u čijim su redovima zaigrali mnogi bivši igrači Rijeke, među kojima su najistaknutiji bili Ahmad Sharbini, Dražen Pilčić, Siniša Linić, te Kristijan Čaval. Ujedno, Rijeka je ovom prilikom darovala 20 lopti omladinskom pogonu NK Grobničan.

Siniša Linić dobio je prvi pljesak na otvorenoj sceni nakon pokušaja s dvadesetak metara kojega je lijepom paradom zaustavio Simon Sluga. Rijeka je povela u 17. minuti kada Handžić iskoristio proigravanje Bertoše – 0:1. Grobničan je bio blizu pogotka u 26. minuti kada je Ahmad Sharbini primirio loptu u kaznenom prostoru, ali udarac je otišao iznad grede.

Rijeka je udvostručila prednost u 29. minuti kada su Handžić i Matei odigrali dupli pas, a rumunjski nogometaš sjurio se prema golu, zaobišao vratara i poentirao – 0:2. U 42. minuti Martić je iskoristio ubacivanje Handžića i lijepim udarcem donio 0:3.

Rijeka je u nastavku igrala s juniorskom postavom koja je ostavila odličan dojam. Matej Šantek u 48. minuti prekrasnim udarcem iz slobodnog udarca donio je četvrti gol, dok je deveta minuta kasnije s dvadesetak minuta ponovo lijepo pogodio s dvadesetak metara za 0:5. Konačan rezultat postavio je Dominik Rilov u 87. minuti.

Grobničan – Rijeka 0:6