Povežite se s nama

Na riječkom području započelo je pravo kišno jesenje vrijeme, no ovoga vikenda ni obilna kiša nije spriječila stanovnike iz svih dijelova županije da ispune do poslijednjeg mjesta nogometni stadion na Rujevici kako bi svjedočili odigravanju Jadranskog derbija između domaće Rijeke i splitskog Hajduka..

Početak utakmice iščekivao se s nestrpljenjem. Odličnu atmosferu prije utakmice osigurali su pjesmom vjerni navijači i odani gledatelji, no svoj doprinos dale su i općine Čavle i Kostrena. Naime, u sklopu projekta “NK Rijeka prijatelj gradova i općina u PGŽ” dobile su priliku predstaviti svoje prepoznatljive kulturne vrijednosti i proizvode a pokazale su se kao sjajni domaćini na zadovoljstvo svih prisutnih.

Najveće zanimanje izazvale su Kostrenska torta, autohtoni jestivi suvenir Kostrene upakiran u posebnu ambalažu čiji dizajn potpisuje poznati dizajner Juraj Zigman te tradicionalna i svima dobro poznata grobnička palenta krompirica. Predstavljeni proizvodi oduševili su posjetioce, no projekt je izazvao i veliko zanimanje i pozitivne reakcije  kod medijskih predstavnika koji su imali priliku svjedočiti promociji na Rujevici.

Uzbudljivoj utakmici prisustvovao je i župan Zlatko Komadina koji je imao priliku svjedočiti još jednom sportskom uspjehu nogometne ekipe iz grada na Rječini. Na tribinama mogli smo vidjeti i riječkog gradonačelnika Vojka Obersnela te ministra turizma Garija Cappellija.

Sjajna momčad NK Rijeke izborila je pobjedu nad Hajdukom zabivši dva gola te time još jednome oduševile gledatelje i navijače. Utakmica za pamćenje završila je u zajedničkom navijanju svih tribina i igrača NK Rijeke a onim najmlađima poseban doživljaj osigurao je bogat vatromet na kraju večeri kojeg ni obilna kiša nije uspjela zasjeniti.

Brendiranje područja cijele regije te poticanje kulture njegovanja ljubavi prema riječkom nogometnom klubu uz upoznavanje ljepota i vrijednosti  svih područja županije, cilj je projekta suradnje kluba i Primorsko-goranske županije. O uspješnosti njegove dosadašnje realizacije svjedoči upravo zadovoljstvo posjetioca Rujevice, pogotovo mnogobrojnih stanovnika općina Čavle i Kostrena koji su imali sreću uživo pratiti derbi 15. kola HNL-a.