Povežite se s namaNa Riječku zvečku u četvrtak, 28. srpnja, sa samog vrha domaće pop scene dolazi elektro-akustična glazbena atrakcija DETOUR.

Detour je danas prepoznatljiv među poklonicima kvalitetnog, suvremenog, elektro – akustičnog pop zvuka u koji se povremeno umiješa i drum’n’bass, a u posljednje vrijeme i poneka country nota. Njihova snaga nije samo u najnovijim uradcima jer među nositeljima koncertnih nastupa su se našle i pjesme starijeg datuma poput “Ljeto počinje”, “Mjesec”, “Gledano sa strane” i “Prijatelj”.

Ipak, treći, aktualni, studijski album “A što ak’ ja…” pokazao se prijelomnim, stvorivši od benda veliku glazbenu pop atrakciju u regiji otvorivši im veliki broj koncertnih nastupa i priznanja.

Materijal, nošen najviše hit singlovima “Srce veliko”, “Snijeg”, “Daleko” i “Plešem sama”, osigurao je Detouru top mjesto u većini godišnjih izbora te nagradu Porin za najbolji pop album u 2014. godini.

Početkom 2016. godine s najnovijim hit singlom ‘Zaljubila sam se’ na najbolji mogući način otvorili su svoju slavljeničku godinu u kojoj obilježavaju deset godina rada istovremeno najavivši novi ciklus u radu same grupe.

Mjesto održavanja koncerta je park na križanju Kvaternikove i ulice Martina Kontuša (park preko puta crkve na Donjoj Vežici, ispod Caffe bara East River). Program počinje u 21 sat, a ulaz je slobodan.