Povežite se s nama

Prošle godine mnogi mediji su pisali kako je i Hrvatska dobila svoje “Ministarstvo Magije”. Udruženje entuzijasta i zaljubljenika u magični svijet Harryja Pottera otada je organiziralo brojna događanja na kojima su se zabavljali istomišljenici.

Ovog ljeta idu korak dalje s pravom pravcatom dvodnevnom Školom magije u Dvorcu Stara Sušica u Ravnoj Gori. Ne samo da dvorac zaista izgleda magično, nego bi se ovdje kroz niz edukativnih radionica kroz prizmu magije i čarobnjačkog svijeta učilo o biljkama i životinjama Gorskog Kotara, o osnovama kemije te o slavenskoj mitologiji. Osim toga u planu je niz igara, kreativnih i sportskih radionica.

Izrađivat će se čarobni štapići i igrati najpopularniji čarobnjački sport – Metloboj! Polaznici će naučiti pripremati čarobne napitke, brinuti se za magična stvorenja, uzgajati neobične biljke, braniti se od dementora, pisati starim runama i slušati o povijesti magije.

Škola magije nastala je suradnji s Domom mladih Rijeka i namijenjena je djeci od 5. do 8. razreda osnovne škole, za vrijeme školskih praznika (8.-9. srpnja).

Prijave su otvorene do 20. lipnja. Više doznajte putem Facebook eventa – Škola magije Stara Sušica, piše Journal.