Povežite se s nama

Vijesti

HDZ Matulji: Načelnik Ćiković je obećao besplatne radne bilježnice za učenike, a onda ipak odustao

Objavljeno

na


Matuljski HDZ odučio se javno oglasiti o neispunjenom obećanju načelnika Marija Ćikovića koji je bio najavio financiranje radnih bilježnica za učenika, a onda ipak odustao.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Krenula je školska godina, a Općina Matulji je opet pokazala nebrigu za osnovnoškolce. Nakon za stanovnike skupog početka 2019. godine, u kojoj je uveden prirez, povećana komunalna naknada,  porasla cijena vrtića, očekivali smo da će stanovnici ili barem oni najmađi imati neke koristi od toga.  Prilika za pomoć osnovnoškolcima odnosno roditeljima bila je u vidu financiranja radnih bilježnica.  Vlada RH je ove školske godine  financirala nabavku udžbenika za sve osnovnoškolce, a na općinskim vlastima je bilo hoće li iz viškova u proračunu, koji su nastali Vladinom poreznom reformom, financirati nabavku radnih bilježnica. Neke općine i gradovi u okruženju kao što su Kraljevica, Novi Vinodolski, Bakar, Lošinj, pa čak i Općina Vinodolska su uglavnom odobrili financiranje radnih bilježnica, a mnoge općine i gradovi i cjelokupnog školskog pribora, što je itekako velika pomoć roditeljima osnovnoškolaca. 

Na međusranačkom sastanaku kod načelnika vezanom za rebalans proračuna koji je održan u lipnju ove godine, Vijećnici HDZ-a uputili su zahtjev da se osiguraju sredstva za nabavu radnih bilježnica u iznosu od oko 250.000,00 kn (+ 70.000,00 kn koji su već bili osigurani za udžbenike) i na tom sastanku je načelnik dao obećanje da će se ta sredstva iznaći u srpnju ili kolovozu kada se  definira  točan iznos potreban za nabavku, te vođeni dogovorom nismo niti predlagali na vijeću da se ta točka uvrsti na dnevni red. Međutim na sjednici vijeća u 7. mjesecu načelnik je izjavio kako su iz proračuna osigurane radne bilježnice samo za prve razrede, ne i za sve osnovnoškolce kako je bilo načelno dogovoreno jer za isto odjednom u proračunu nema novaca.

Još jednom smo izmanipulirani i prevareni od strane načelnika, kako mi, tako i roditelji  osnovnoškolaca  za koje se u proračunu jednostavno moraju iznaći sredstva.  Sredstva se na drugu stranu  suludo troše za besplatne, uglavnom drugorazredne i slabo posjećene događaje u amfiteatru koji koštaju više nego nabavka radnih bilježnica za 560 učenika osnovne škole.

Statistika uvijek govori  kako je Općina Matulji jedna od najbogatijih općina. Nažalost njezini stanovnici nikako da tu činjenicu osjete na vlastitoj koži”, napominju iz matuljskog HDZ-a.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram