Povežite se s nama

Vijesti

HGSS ima puno posla na Risnjaku, poslali su apel planinarima i ljubiteljima prirode

Objavljeno

na
U posljednjih šest mjeseci na području NP Risnjak, nažalost, HGSS bilježi značajan porast broja akcija traganja i spašavanja te su tom prilikom objavili apel svim planinarima, ljubiteljima prirode i posjetiteljima.

“Razlog tome je najčešće nedovoljna pripremljenost i informiranost dijela planinara i posjetitelja o tome kakav ih teren očekuje. Kretanje područjem strogog rezervata vrlo je zahtjevno i naporno. Gotovo sve staze na području strogog rezervata kondicijski i tehnički zahtjevne. Rizik i opasnost se naročito povećavaju tijekom zimskih mjeseci, zbog dubokog snježnog pokrivača, leda i magle.

Iz tog razloga, manje iskusnim planinarima ne preporučujemo kretanje na području Bijelih i Samarskih stijena!

Ujedno apeliramo i na čitavu planinarsku zajednicu da se suzdrži od posjećivanja strogog rezervata tijekom zimskih mjeseci!

Shvaćamo da ljepota i divljina Bijelih i Samarskih stijena privlači (avanturističke) zaljubljenike u planinarenje i prirodu. Međutim, apeliramo na sve posjetioce tog područja da se ponašaju odgovorno i savjesno te da svojim (ishitrenim) odlukama ne dovode u opasnost sebe i druge!”, poručuju iz HGSS-a.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

03.06.2024.

Prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, od dana 04.06.2024.godine pa sve do kraja lipnja radit će do 13 sati. Radno vrijeme od ponedjeljka do petka je od 06:30 do 13 sati, dok subotom prodajno mjesto radi od 07:30 do 12 sati. Korisnici parkirne karte mogu jednostavno i brzo produživati internet bankarstvom.

Fiuman Plus

Društvene mreže