Povežite se s nama

Vijesti

HGSS ima puno posla na Risnjaku, poslali su apel planinarima i ljubiteljima prirode

Objavljeno

na
U posljednjih šest mjeseci na području NP Risnjak, nažalost, HGSS bilježi značajan porast broja akcija traganja i spašavanja te su tom prilikom objavili apel svim planinarima, ljubiteljima prirode i posjetiteljima.

“Razlog tome je najčešće nedovoljna pripremljenost i informiranost dijela planinara i posjetitelja o tome kakav ih teren očekuje. Kretanje područjem strogog rezervata vrlo je zahtjevno i naporno. Gotovo sve staze na području strogog rezervata kondicijski i tehnički zahtjevne. Rizik i opasnost se naročito povećavaju tijekom zimskih mjeseci, zbog dubokog snježnog pokrivača, leda i magle.

Iz tog razloga, manje iskusnim planinarima ne preporučujemo kretanje na području Bijelih i Samarskih stijena!

Ujedno apeliramo i na čitavu planinarsku zajednicu da se suzdrži od posjećivanja strogog rezervata tijekom zimskih mjeseci!

Shvaćamo da ljepota i divljina Bijelih i Samarskih stijena privlači (avanturističke) zaljubljenike u planinarenje i prirodu. Međutim, apeliramo na sve posjetioce tog područja da se ponašaju odgovorno i savjesno te da svojim (ishitrenim) odlukama ne dovode u opasnost sebe i druge!”, poručuju iz HGSS-a.

Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

25.01.2023.
Od četvrtka, 26. siječnja 2023. godine bit će zatvoren istočni ulaz / izlaz na parkiralište Delta zbog radova na uvođenju novog sustava naplate. Previđeno trajanje radova je minimalno 7 dana, ovisno o vremenskim prilikama.

Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram