Povežite se s nama

Vijesti

HGSS-ovci 13 sati spašavali muškarca na Velebitu kojeg je cijelo vrijeme grijao pas North

Objavljeno

na
Hrvatska gorska služba spašavanja na Twitteru je objavila detalje sinoćnje velike akcije spašavanja.

Podsjetimo, planinar je pao niz padinu na Velebitu. Kako su izvijestili iz HGSS-a, tehnički i fizički izuzetno zahtjevnu akciju dodatno su otežavali snijeg, led, odroni i polomljena stabla koja su prepriječila staze. Sudjelovalo je 27 spasilaca iz Gospića, Splita, Zadra i Istre.

Planinar se nalazio na izrazito nepristupačnom terenu (kod Vaganskog vrha, najvišeg vrha Velebita) te je akcija spašavanja trajala gotovo devet sati. Planinara su spasioci predali timu hitne medicinske pomoći u 7:55. Teško je ozlijedio nogu prilikom pada.

S njim je cijelo vrijeme bio pas North, koji ga je grijao tijelom.

“Prijateljstvo i ljubav između čovjeka i psa ne poznaju granice. Spletom nesretnih okolnosti jučer popodne otklizali su zajedno niz padinu. Zajedno u sretnim i teškim trenucima, takav je život. North je prošao bez ozljeda, ali njegov prijatelj, mladi planinar nije bio te sreće.

Sklupčao se uz njega i grijao ga svojim tijelom. Njegova odanost nije prestala ni dolaskom spašavatelja, bio je jedan od nas čuvajući svog čovjeka 13 sati. Iz ovog primjera svi možemo naučiti o brizi jednih o drugima”, napisali su iz HGSS-a.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram