Povežite se s nama

Crna kronika

HGSS-ovci spasili muškarca koji je pao u kanjonu Vražjeg prolaza

Objavljeno

naPovoljne vremenske prilike izmamile su mnoge planinare i izletnike na uživanje na otvorenom, zbog čega je nesretnim stjecajem okolnosti HGSS Stanica Delnice imala pune ruke posla.

Nakon akcije na Samarskim stijenama, sljedećeg dana, 15.11.2020. u 13:25h HGSS Stanica Delnice zaprima je poziv od djelatnika izletišta Zeleni vir, a odmah potom i od Centra 112 o padu planinara u kanjonu Vražjeg prolaza. Navode da je osoba pala s visine od 10-ak metara te da leži u potoku u besvjesnom stanju. Na teren žurno izlaze 2 spašavatelja s opremom za pristup i medicinsko zbrinjavanje, a priključuje im se još 11 spašavatelja s opremom za izvlačenje i transport. Po dolasku na mjesto događaja, u kanjonu spašavatelji zatiču nekoliko osoba koje su se spustile po klizavom i strmom terenu do potoka kako bi pripomogle unesrećenog odmaknuti od vode.

Unesrećeni je bio pri svijesti, dezorijentiran i pothlađen, s vidljivim ozljedama glave i lijevog prsišta. Spašavatelji su osobu utoplili, imobilizirali, adekvatno oksigenizirali te fiksirali na nosilima, nakon čega se zajedničkim snagama pristupilo izvlačenju unesrećenog, a potom i pripomagača. Akcija završava u 15:00h dolaskom do Planinarskog doma Zeleni vir gdje je osoba predana timu HMP.

Napominjemo da je ovo druga akcija spašavanja na spomenutom izletištu u samo tri mjeseca, a obje zbog pada s visine i opreme neprilagođene zahtjevnosti terena. Ukoliko planirate posjet kanjonu Vražji prolaz, bilo bi poželjno nositi gojzerice, zaštitnu kacigu i veliku dozu opreza, poručuju iz HGSS-a.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

03.06.2024.

Prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, od dana 04.06.2024.godine pa sve do kraja lipnja radit će do 13 sati. Radno vrijeme od ponedjeljka do petka je od 06:30 do 13 sati, dok subotom prodajno mjesto radi od 07:30 do 12 sati. Korisnici parkirne karte mogu jednostavno i brzo produživati internet bankarstvom.

Fiuman Plus

Društvene mreže