Povežite se s nama

Mozaik

HKD postao novi produkcijski centar projekta virtualne stvarnosti

Objavljeno

na
Od ove godine plesna mreža Aerowaves ustanovila je svoj novi produkcijski centar za projekt Sprinback Ringside u Rijeci, u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku. Ovaj pionirski projekt bavi se snimanjem i prikazivanjem predstava u tehnici virtualne stvarnosti (VR), a HKD će, uz produciranje snimanja, koordinirati i turneju Springback Ringsidea po Hrvatskoj, Italiji, Mađarskoj, Češkoj, Srbiji i Sloveniji.

HKD je početkom 2021. godine bio prva institucija u Hrvatskoj, a moguće i u Europi, koja je prikazala dvije predstave snimljene u ovoj tehnici. Turnejom se želi doprijeti do mjesta koja nemaju tehnički kapacitet za organiziranje izvedbi u živo te do raznolikog spektra gledatelja s malo ili nimalo prijašnjeg kontakta sa suvremenim plesom ili novim tehnologijama.

Kreativni tim projekta, redateljica Enya Belak i snimatelj i VR-tehničar Igor Crnković iz riječke Pilot Medie, trenutno u HKD-u snimaju plesni klasik Idiot-Syncrasy u izvedbi kolektiva Igor x Moreno, a predstava će, u svom klasičnom obliku, biti izvedena na HKD-ovoj pozornici za publiku u subotu 15. siječnja u 20 sati.

Springback Ringside projekt je koji u VR tehnici snima i u opuštenom intimnijem okruženju prikazuje tako snimljene predstave grupama gledatelja putem VR tehnologije. Na taj način svaki gledatelj uvijek ima najbolje mjesto u gledalištu i predstavu može doživjeti u potpunosti, sjedeći skoro na dohvat izvođača. Nakon svake VR projekcije slijedi Springback Q&A – razgovor s umjetnicima kako bi zainteresirani gledatelji mogli i na taj način proširiti svoje iskustvo.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.04.2024.
Obavještavamo javnost kako će se dana 10. travnja 2024.g. u vremenskom periodu od 08:00 do 13:00 sati izvoditi radovi na usporivaču prometa u ulici Josipa Mohorića kod kućnog broja 28. Zbog radova neće biti moguće prometovanje Ulicom te se mole sudionici u prometu da koriste obilazne pravce.

Fiuman Plus

Društvene mreže