Povežite se s nama

Sport

HNK Rijeka idućeg mjeseca ponovno na Kantridi

Objavljeno

na
Nakon više od tri godine HNK Rijeka ponovo će odigrati utakmicu na legendarnom stadionu Kantrida i to protiv trenutno najuspješnije ekipe preme Uefinom koeficijentu u regiji – nogometnog kluba Maribor. Prijateljska međunarodna nogometna utakmica u organizaciji KN Armada i Agencije Inspiro Lab te uz potporu Grada Rijeke odigrati će se u subotu 08.09.

Poveznica između ova dva kluba ima nekoliko, od trenera Matjaža Keka, istog generalnog sponzora (Sava osiguranje) pa do činjenice da oba kluba uspješno predstavljaju svoje zemlje u Europskim natjecanjima u proteklim godinama.

Stadion koji se smjestio između mora i legendarnih stijena od svog svečanog otvorenja broji točno 105 godina i od tada pa sve do danas ostaje simbol grada te riječka oda sportu. Kultni stadion svjedok je brojnih atraktivnih utakmica te jedinstvenih trenutaka u sportskoj povijesti grada.

Stadion Kantrida, koji je odgojio generacije sportaša, ali i navijača, stanovnicima „grada koji teče“ zasigurno zauzima posebno mjesto u srcu, no našao je svoje mjesto i na listama brojnih uglednih sportskih portala – od Eurosporta, Daily maila i portala Copa90 te CNN-a kao jedan od najljepših i najposebnijih stadiona na svijetu te svojevrsna arhitektonska atrakcija.

Najvažnija sporedna stvar na svijetu obilježila je ovaj osebujan stadion na kojem su se igrala čak tri nacionalna prvenstva: talijanska „Serie A“, jugoslavenska Savezna liga i Hrvatska nogometna liga, kao i susreti pod UEFA – inom ingerencijom te utakmice hrvatske nogometne reprezentacije.

Ono što najviše veže Riječanke i Riječane uz ovo čarobno mjesto jesu upravo utakmice HNK Rijeke kojoj je Kantrida bila dugogodišnji dom i koja je dugi niz godina bila mjesto okupljanja, mjesto sreće, tuge i ponosa. Iako je riječki prvoligaš privremeno promijenio adresu boravka, čežnja svih onih koji taj klub nose u srcu jest upravo povratak pod legendarne stijene Kantride te nastavak nogometne čarolije u kojoj će uživati i buduće generacije navijača Rijeke.

Dejan Božić – predsjednik KN Armada: “Armadi i svim navijačima Rijeke ova utakmica mnogo znači jer ćemo se vratiti u svoj jedini dom i ponovo imati priliku navijati pod legendarnim stijenama Kantride u utakmici dva renomirana protivnika. Željeli bi da Rijeka neke od utakmica odigra upravo na Kantridi i vjerujemo da je ovo prvi korak ka tome.”

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram