Povežite se s nama

Sport

HNK Rijeka sudjeluje u izgradnji spomenika malim Vukovarcima ubijenima u Domovinskom ratu

Objavljeno

naKrajem prošle godine otkrilo da su iz HNK Rijeke još 2016. godine putem svih medija izvijestili javnost kako će prihod od utakmice protiv Istre biti doniran za obnovu Vukovarskog vodotornja, no Novi list je tada otkrio kako to ipak nije učinjeno u proteklih čak pet godina. Tom prilikom su se ispričali te najavili da će sudjelovati u drugim akcijama, a sad je i jedna objavljena:

“Vrijeme kojem trenutno svjedočimo vrijeme je djelovanja i činjenja svega što je u našoj moći da se povijest kakva je bila i u našoj zemlji devedesetih godina više nikada nigdje ne ponovi. Zbog toga je HNK Rijeka odlučio financijski poduprijeti izgradnju spomenika ubijenoj djeci u Vukovaru, u gradu-heroju koji osobito za aktualni trenutak nosi snažnu poruku o posljedicama svakog bezumnog i ratnog djelovanja protiv čovječnosti i mira, a posebice protiv najnevijinih među nama – naše djece.

Naime, kao što je poznato, Vukovarci, predvođeni Rozikom Fischer, majkom male Martine ubijene 21. ožujka 1992. godine u Borovu, zajedno su s UHDDR i g. Stjepanom Kovačevićem, dragovoljcem Domovinskog rata i zatočenikom tadašnjih srbijanskih logora, početkom listopada prošle godine ostvarili svoju veliku želju i u Vukovaru oslikali mural posvećen najmlađim ubijenim žrtvama Vukovara. Na toj je inicijativi, ali i na velikom prijateljstvu između HNK Rijeka i Vukovaraca, izrasla i ideja o izgradnji spomenika ubijenoj djeci koji će biti dio jednog svima poznatog vukovarskog lokaliteta.

Sve donacije možete uplatiti na:
Model HR00
POZIV NA BROJ 2022-35
IBAN HR9223400091111089535

Spomenici su zauvijek, a poruka ovog možda i najviše zaslužuje vječno postojanje među svima nama. Kako živimo u vremenu novih ratnih agresija HNK Rijeka smatra se moralno obligatornim podupirati upravo one aktivnosti i inicijative koje prenose za aktualni trenutak najvažnije poruke humanitarnosti, humanosti i svakog djelovanja za opće dobro, a ponajviše djece kojoj ostavljamo budućnost naše lokalne, ali i opće društvene zajednice koje smo dio.

Vjerujemo da će brojne Riječanke i Riječani pozdraviti ovu inicijativu jer sve što HNK Rijeka čini i izvan svog sportskog segmenta čini upravo na valu velike podrške svih naših sugrađanki i sugrađana, te vam na tome istinski zahvaljujemo.

Donacije će se primati do 15. travnja, a otkrivanje spomenika predivđeno je za 3. svibnja na Dan grada Vukovara”, navodi se u priopćenju HNK Rijeke.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

03.06.2024.

Prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, od dana 04.06.2024.godine pa sve do kraja lipnja radit će do 13 sati. Radno vrijeme od ponedjeljka do petka je od 06:30 do 13 sati, dok subotom prodajno mjesto radi od 07:30 do 12 sati. Korisnici parkirne karte mogu jednostavno i brzo produživati internet bankarstvom.

Fiuman Plus

Društvene mreže