Povežite se s nama

Sport

HNS predlaže klubovima smanjenje plaća igračima i traži načine kako završiti sezonu

Objavljeno

na
Sva nogometna natjecanja prekinuta su zbog pandemije koronavirusa, a s njim je prekinuta i jako uzbudljiva sezona HNL-a. HNS je danas izdao priopćenje u kojem se osvrnuo na trenutnu situaciju u nogometu, ali i planove za nastavak HNL-a.

“Hrvatski nogometni savez kontinuirano je aktivan po pitanju problematike vezane uz epidemiju koronavirusa te poštuje sve odluke Stožera za civilnu zaštitu Republike Hrvatske.

Upravo su u izradi opcije (termini) nastavka nogometnih natjecanja te je po toj temi upućen dopis Središnjem državnom uredu za šport.

HNS također prati situaciju i problematiku u profesionalnim klubovima te je u komunikaciji s istima, kao i s predstavnicima sindikata (FIFPro), Uefom i Fifom.

Savez je na temu problematike u profesionalnim klubovima uputio dopis prema ministru financija g. Zdravku Mariću i državnom tajniku Središnjeg državnog ureda za šport g. Tomislavu Družaku.

S obzirom na nepredviđenu i tešku situaciju, izazvanu pandemijom koronavirusa, u kojoj su se našli profesionalni klubovi, kao i bitnim smanjenjem njihovih prihoda, a kojem je krivac viša sila, apeliramo na predstavnike igrača s jedne i klubove s druge strane da pokrenu socijalni dijalog te da pronađu prihvatljivo i održivo rješenje o načinu smanjivanja klupskih troškova, a koje neće značajno ugroziti ugovornu stabilnost i egzistenciju igrača.

HNS je naravno spreman kao moderator sudjelovati u svim aktivnostima vezanim za ovu problematiku”, piše u priopćenju HNS-a.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram