Povežite se s nama

Sport

HNS: Sudac Bel je opravdano dosudio penal i isključio Drmića

Objavljeno

na
Hrvatski nogometni savez prokomentirao je suđenje i dvije ključne sudačke odluke u Jadranskom derbiju između Rijeke i Hajduka. Obje odluke išle su na štetu domaćina na Rujevici, odnosno Rijeka nije zakinuta, već je sudac donio ispravne odluke.

Glavni sudac: Dario Bel. Pomoćni suci: Goran Pataki i Kruno Šarić. VAR sudac: Fran Jović.

“13. minuta: Neispravna procjena suca utakmice “nema prekršaja kažnjive igre rukom“ u interpretaciji pravila XIV. Nakon ispravne intervencije VAR suca, sudac utakmice, slijedom razmatranja PNI-e, opravdano je promijenio prethodnu odluku i dosudio kazneni udarac.

55. minuta: Izazov na središtu terena za igru, koji sudac nije mogao vidjeti, smatra se propuštenim incidentom. Neispravna informacija jednog ili više članova sudačkog tima u terenu za igru inicira neispravnu odluku izdavanja opomene. Udarac rukom suparnika u lice koji je počinio igrač Rijeke razmatranjem PNI-e smatra se nasilnim ponašanjem i obavezno disciplinski kažnjivim isključenjem. VAR sudac, slijedom smjernica PNI-e, utvrdio je jasnu i očitu pogrešku sudaca u terenu za igru te opravdano intervenirao. Nakon OFR pregleda snimke sudac poništava izdatu opomenu i ispravno isključuje igrača iz igre.”, navodi se u izvještaju HNS-a.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram