Povežite se s nama

Vijesti

Hoće li i Autotrolej uvesti karticu od 4 kune?

Objavljeno

na

Zagrepčani su su s popriličnim odobravanjem reagirali na najavu njihovog gradonačelnika Milana Bandića kako će uvesti novu karticu za tamošnji javni gradski prijevoz koja će vrijediti 30 minuta i koštati svega četiri kune.

Još se ne zna kad će ta odluka stupiti na snagu, ali već sama najava je nekim Riječanima bila dovoljan poticaj da počnu razmišljati i o sličnom rješenju u našem gradu. Jedan naš sugrađanin tako je gradonačelniku Vojku Obersnelu prilikom gostovanja na Radio Rijeci postavio upravo to pitanje. Možemo li očekivati i sličan potez od strane Autotroleja?

“Takva mogućnost uvijek postoji, možemo to razmotriti i vidjeti što to znači u novčanom tijeku”, rekao je kratko Obersnel.

Doduše, s obzirom na to da je Rijeka ipak znatno manji grad i u pravilu se u pola sata može doći s jedne na drugu stranu grada, možda bi bilo logičnije da se takva povoljnija cijena uvede za karticu kojom bi se moglo primjerice voziti određeni broj stanica, što je tehnički vjerojatno izvedivo nakon što je u autobuse uveden GPS sustav.

Podsjetimo, kartica prve zone Autotroleja košta 10 kuna i pokriva u pravilu cijelu Rijeku, uz ograničenje da vožnja ne može trajati dulje od 60 minuta.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram