Povežite se s nama

Vijesti

Hoće li nova bolnica na Sušaku biti gotova prije izgradnje novog raskrižja Dukićeve i Strižićeve ulice?

Objavljeno

na
Na ovotjednoj sjednici Gradskog vijeća Grada Rijeke jednoglasno je usvojena odluka o ukidanju statusa javnog dobra u općoj uporabi u k.o. Sušak-nova. Kako je pojasnio pročelnik Odjela za razvoj, urbanizam, ekologiju i gospodarenje zemljištem Srđan Škunca, radi se o tehničkom materijalu, kojim javna površina veličine 358 m2 koja se nalazi u obuhvatu Dukićeve ulice, prelazi u vlasništvo KBC Rijeka za potrebe izgradnje nove bolnice na Sušaku.

„Na ovaj način Grad Rijeka prati realizaciju nove bolnice, jer se paralelno s njezinom izgradnjom radi priprema za izgradnju Dukićeve ulice i raskrižja Dukićeve sa Strižićevom ulicom. Ovom odlukom Grad Rijeka i KBC će razmijeniti ove površine, a Grad Rijeka će u najskorije vrijeme, kad se za to steknu uvjeti, prići rekonstrukciji Dukićeve ulice. Naime, lokacijska je dozvola izdana, ali je trenutno u postupku rješavanje žalbe jednog od vlasnika čijih je desetak m2 ušlo u obuhvat rotora Dukićeva-Strižićeva,“ kazao je pročelnik Škunca.

Vijećnik Davor Štimac (Nezavisna lista Davora Štimca) ispred Odbora za zdravstvo je istaknuo kako bi se moglo dogoditi da bolnica bude sagrađena prije samog rotora, dok je vijećnik Josip Ostrogović u ime kluba vijećnika HDZ-a istaknuo kako se Grad Rijeka problematikom rotora u Dukićevoj ulici bavi deset godina.

Vijećnik Željko Jovanović (SDP) istaknuo je kako problem nije zbog neodgovornosti grada, već zbog neodgovornosti pojedinaca koji se vode samo vlastitim, ne misleći o javnom interesu.

Gradonačelnik Rijeke Marko Filipović istaknuo je kako će u proračunu za sljedeću godinu godinu biti planirana sredstva za izgradnju Dukićeve ulice te izrazio nadu da će, unatoč žalbi privatnog vlasnika, postupak biti gotov na vrijeme te da će biti osiguran adekvatan pristup novoj bolnici.

Zamjenik gradonačelnika Goran Palčevski naglasio je kako se žalba na lokacijsku dozvolu već godinu dana nalazi u nadležnom ministarstvu te kako će učiniti sve kako bi potaknuo Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine da što brže riješi postupak, što je naišlo i na odobravanje vijećnika HDZ-a.

Odgovarajući na pitanje vijećnika Roberta Salečića (Unija Kvarnera) hoće li se nastavkom izgradnje nove bolnice na Sušaku zatvoriti igralište Kampus i urediti zamjensko na Kačjaku, gradonačelnik Filipović je naglasio kako se u sklopu razgovora o smanjivanju obuhvata 3. faze izgradnje bolnice, planira ostanak igrališta.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

12.05.2023.
Obavještavamo korisnike parkirališta u Ulici Senjsko pristanište da će u nedjelju, 14. svibnja 2023. godine od 07 do 18 sati na snazi biti privremena zabrana parkiranja, na istočnom dijelu parkirališta uz ogradu i na kružnom toku na spoju s Demetrovom ulicom, zbog prolaza autobusa radi transfera putnika s kruzera. Vozila zatečena na navedenoj lokaciji premjestiti će specijalno vozilo “pauk”.

Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram