Povežite se s nama

Izbori

HRT objavio zadnju anketu za Rijeku prije prvog kruga

Objavljeno

na
U središnjem Dnevniku HTV-a objavljen je posljednji predizborni HRejting. Protekla tri dana vidjeli smo kako stoje kandidati u utrkama za Zagreb, Osijek i Split. Od velikih gradova ostala je Rijeka. Istraživanje je provedeno od 8. do 10. svibnja na uzorku od 600 ispitanika. Statistička pogreška iznosi +/-3.99% uz razinu pouzdanosti od 95%.

Poredak kandidata

SDP-ov kandidat za gradonačelnika ipak ne može, kao njegovi prethodnici, komotno i potpuno rasterećeno čekati konačne rezultate izbora. Ugroza mu prijeti sa svih strana.

Obersnelov dogradonačelnik 1. krug prolazi kao najjači gradonačelnički kandidat. Marku Filipoviću glas bi dala četvrtina Riječana.

Gotovo 7% zaostaje nestranački Davor Štimac, s oko 18%. Razlika između Štimca i trećeg na rang-listi u okviru je statističke pogreške.

Uzme li se usto u obzir i gotovo 8% neodlučnih birača, drugi krug se smiješi i PGS-ovcu Nikoli Ivanušu, koji je nadomak 16%, a ne može se potpuno eliminirati ni HDZ-ov Josip Ostrogović s malo više od 12%.

Prema HRejtingu MOST-ovu Marinu Miletiću ne mogu pomoći ni statistička pogreška ni neodlučni. S njegovih 7.3% drugi izborni krug je nedostižan.

Za preostalih šest koji su ispunili uvjete za gradonačelničku kandidaturu da i ne govorimo. To su redom: Ana Blečić Jelenović, Lista za Rijeku – 4.2; Katarina Peović, Radnička fronta – 3.4; Nebojša Zelić, platforma Možemo! – 3.1.

Manje od 2, pa i jedan posto, imaju Vedran Vivoda, Hrvoje Burić i Antun Antunović.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram