Povežite se s nama

Mozaik

HRT potvrdio: Battifiaca će biti jedan od novih voditelja Dore

Objavljeno

na

Hrvatska će izabrati svog predstavnika na Euroviziji u Opatiji 11. veljače, a pripreme za Doru su u punom jeku. Kako nam je potvrđeno s HRT-a, ovogodišnja Dora imat će tri voditelja, a uz “starosjedioca” Duška Ćurlića, novi je voditelj i Mario Lipovšek Battifiaca, voditelj Radio Istre.

– Mogu vam potvrditi da će Duško Ćurlić i Battifiaca voditi Doru, a pridružit će im se još jedan muškarac. Za nekoliko dana objavit ćemo tko je on – rekao je za Večernji list Tomislav Štengl – urednik Dore. Kako neslužbeno doznajemo, treći “mušketir” bit će još jedan član žirija showa “Zvijezde pjevaju”, Marko Tolja.

Podsjetimo, na ovogodišnji natječaj je pristiglo 196 prijava, a 18 finalista Dore izabrao je žiri u sastavu: Željko Mesar, Zlatko Turkalj, Robert Urlić, Ema Gross, Igor Geržina, Željen Klašterka, Ivan Horvat, Tomislav Krizmanić, Dražen Miočić.

– Naša velika želja bila je da održimo dva polufinala, ali nažalost nije se to dogodilo. Žiri je svoje odglasao, znam da će biti raznih komentara. Pri odabiru pjesama nismo se vodili time da favoriziramo određeni glazbeni stil, bitno je da je pjesma dobra – rekao nam je Štengl nakon izbora.

Lani je u Torinu pobijedila ukrajinska grupa Kalush Orchestra, no zbog rata u njihovoj zemlji natjecanje je prebačeno u engleski Liverpool i održat će se 9., 11. i 13. svibnja. Ovo će biti peti put da britanska televizija BBC preuzima domaćinstvo Eurosonga zbog toga što pobjednik ne može organizirati natjecanje. Hrvatska još od 2017. godine i Jacquesova nastupa u Kijevu čeka na ulazak u finale.

– Znam da ima različitih mišljenja i mnogo prijedloga što bi trebalo napraviti, ali mislim da sve ovisi o pjesmi. Pjesma je ta koja, kada je izabrana, određuje poziciju na kladionicama koje se pak određuju po reakcijama gledatelja Eurosonga u cijeloj Europi i često je to najbolji pokazatelj uoči Eurosonga. Naravno, u samom nastupu ponekad ima iznenađenja, ali i nastupi su dobrim dijelom definirani samom pjesmom. Kako se zbog rata u Ukrajini Eurosong preselio u Veliku Britaniju, tako su i porasli troškovi Eurosonga, što je dodatno povećalo i troškove zemalja sudionica.

Sigurno će zbog cjelokupne situacije porasti i troškovi puta i smještaja te ostalih davanja tako da vjerujem da je moguće da su to razlozi zbog kojih su neke zemlje odustale od nastupa. Ima li još koji razlog, ipak bi trebalo pitati šefove delegacija tih zemalja. HRT svake godine ulaže znatna sredstva za sudjelovanje i nastup na Eurosongu pa ćemo tako i 2023. dati sve što možemo da hrvatskom predstavniku omogućimo dobar nastup. A na Eurosongu nije sve u novcu – kazao je Štengl za Večernji list.

Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

25.01.2023.
Od četvrtka, 26. siječnja 2023. godine bit će zatvoren istočni ulaz / izlaz na parkiralište Delta zbog radova na uvođenju novog sustava naplate. Previđeno trajanje radova je minimalno 7 dana, ovisno o vremenskim prilikama.

Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram