Povežite se s nama

Vijesti

Hrvati koji se vraćaju iz Italije sad moraju ići u karantenu

Objavljeno

na

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
Italija je proteklih dana uvela još strože mjere, pa se i tamo bilježi sve više otkazivanja ugovora o radu, slanju na prisilni godišnji odmor ili neplaćene dane. Kako na sjeveru Italije radi i nemali broj hrvatskih državljana s područja Kvarnera i Istre, ovih se dana tako na graničnim prijelazima bilježi povećan broj povratka Hrvata iz Italije.

S obzirom na to da je sad već potpuno jasno da se mnogi građani ne drže propisanih mjera dvotjedne samoizolacije, donijeta je nova odluka o tretmanu građana koji dolaze iz Italije i određenih djielova Slovenije.

Više im se na granici neće propisivati mjera samoizolacije, već će biti odvedeni u karantenu gdje će biti pod nadzorom nadležnih službi.

“Bilježimo povećani dolazak naših sugrađana koji se vraćaju iz Italije jer su zbog zatvaranja tvrtki dobili godišnje odmore, otkaze i slično. Svi oni idu u karantenu. Radi se o velikom broju ljudi, no mjera karantene donesena je zbog onih neodgovornih ljudi koji se nisu pridržavali pravila samoizolacije”, objasnio je načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac i dodao da, za sada, nema policijskog sata. “Radikalne mjere su poduzete, sljedeća je mjera policijski sat. Nadam se da do toga neće doći”, kazao je Kozlevac i pozvao sve da se pridržavaju mjera koje su donesene.

Sličan tretman na temelju odluke s nacionalne razine građani povratnici iz Italije i pojedinih dijelova Slovenije imaju i u Primorsko – goranskoj županiji, iako i dalje postoji opcija odobravanja samoizolacije ukoliko tako procijeni epidemiolog.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram