Povežite se s nama

Vijesti

Hrvatska je jedna od najuspješnijih zemalja u borbi protiv koronavirusa

Objavljeno

na


Hrbatska je među zemljama koje se najuspješnije bore protiv epidemije koronavirusa. Prema najnovijim podacima, imamo 1079 oboljelih, 8 umrlih i 92 izliječene osobe, što su znatno bolje brojke od većine drugih zemalja.

Da se Hrvatska zaista dobro bori protiv ove epidemije, ocjena je i profesora Igora Rudana, koji u svom današnjem komentaru na Facebooku taj uspjeh pripisuje oslanjanju na struku.

“Ovo sam čekao već neko vrijeme: dakle, nakon 6 tjedana otkad je virus prvi puta potvrđen u Hrvatskoj, nalazimo se prema rezultatima obrane u ‘društvu’ najuspješnijih zemalja svijeta, kako to ova slika i prikazuje: uz nas su Singapur, Ujedinjeni Arapski Emirati, Katar, Hong Kong, Novi Zeland i Estonija. Drago mi je da ljudi vide da mi, Hrvati, možemo ne samo biti u finalu svjetskog prvenstva u nogometu, već i među najboljima u zdravstvenoj zaštiti svog stanovništva. Ipak, preduvjet je, naravno, da se stvari daju u ruke ljudima koji nešto ipak i znaju”, napisao je Rudan.

Krunoslav Capak sinoć je, pak, u Otvorenom kazao kako je po broju umrlih u odnosu na broj zaraženih od Hrvatske bolji samo Japan.

“Naši rezultati su odlični u svakom aspektu”, rekao je. ” Naša smrtnost je ispod 1 posto, od nas je jedino bolji Japan”, kazao je.

Hrvatska ima najrestriktivnije mjere u odnosu na broj zaraženih

Mjere koje je uvela Hrvatska u odnosu na broj zaraženih među najrestriktivnijima su, što je potvrdilo i istraživanje Sveučilišta u Oxfordu. Njihovi znanstvenici usporedili su mjere koje su poduzete po zemljama i broj zaraženih te se Hrvatska našla pri vrhu ljestvice.

Istraživanjem je uzeto u obzir 11 kriterija – zatvaranje škola, otkazivanje javnih događanja, restrikcije u prometu i poslovanju i drugi.

Hrvatska je zatvorila osnovne i srednje škole, kafiće, restorane i sve trgovine osim onih koje prodaju namirnice i ljekarni. Osim toga, uvedena je i zabrana napuštanja mjesta prebivališta pa tako u drugo mjesto ili grad mogu samo oni s propusnicom koju im je izdao poslodavac ako posao nije moguće obaviti od kuće ili lokalni stožer ako postoje neodgodive privatne obveze poput liječenja i sličnog, piše Index.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram