Povežite se s nama

Opatija će ovog ljeta biti glavno odredište brojnih ljubitelja košarke u Hrvatskoj, ali i Sloveniji s obzirom na to da će se upravo u tamošnjoj sportskoj dvorani “Marino Cvetković” održati iznimno snažan međunarodni turnir na kojem će sudjelovati reprezentacije Hrvatske, Slovenije i Ukrajine.

Turnir će se održavati od 12. do 14. kolovoza te donosi tri utakmice u kojima će gledatelji imati priliku uživati u potezima brojnih igrača koji su članovi NBA klubova. Najavljeno je kako će u Opatiju na turniru nastupiti Dario Šarić, Bojan Bogdanović, Dragan Bender, Ivica Zubac, Damjan Rudež, Mario Hezonja, Goran Dragić, Saša Vujačić i brojni drugi igrači iz nekih od najjačih europskih klubova kao što su Ante Tomić, Roko Leni Ukić, Luka Dončić…

“Iz popisa igrača svih ekipa vidi se da ćemo u jednom trenutku u Opatiji ugostiti 11 NBA igrača te devet igrača iz Euroleguea. Vrijednost ovih 20 igrača je otprilike jednaka vrijednosti svih igrača Hrvatske nogometne lige. Važno je naglasiti da se turnir održava 15 dana prije Europskog prvenstva te da sve ekipe dolaze u kompletnom i najjačem sastavu. Nadamo se kako će turnir proći dobro i onda otvaramo pregovore s Hrvatskim košarkaškim savezom da do kraja ove godine dobijemo organizaciju kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo”, rekao je na današnjoj konferenciji za medije Robert Jurković, koji se nalazi na čelu organizacijskog odbora ovog turnira.

“Opatija je grad prijatelj sporta i to je već više puta dokazano. Čestitamo organizatorima što su uspjeli dogovoriti dolazak ovako vrijednih igrača u naš grad, ovo je doista manifestacija koja će sigurno napuniti dvoranu i očekujem izrazito velik dolazak i gostiju iz drugih dijelova Hrvatske te susjednih država”, rekao je opatijski dogradonačelnik Emil Priskić.

kosarka-press

“Ovakav jedan košarkaški događaj ima veliku težinu u promotivnom smislu za ovaj kraj, pogotovo jer će reprezentacija tada biti u natjecateljskoj formi. Gledat ćemo jednu pravu košarku, vjerujem da ćemo svi uživati u tome. Uvjeren sam da će dvorana biti puna, pogotovo jer tada već brojni Slovenci borave na Jadranu. Na turniru će se stvoriti preduvjeti za ostvarivanje što boljeg rezultata na Europskom prvenstvu”, smatra HKS-ov predstavnik Aramis Naglić.

Predsjednik Sportskog saveza Grada Opatije, Fernando Kirigin, je nabrojao neke od prethodnih turnira u organizaciji te DZŠR “Marinovi prijatelji” te najavio potporu: “Ovo je još jedan dokaz da je sportska dvorana Opatiji bila potrebna, jer bez nje ovakvo nešto ne bi bilo moguće. Pružit ćemo punu podršku organizatorima.”

Detalji o ulaznicama u ovom trenutku nisu poznati. Najavljeno je kako bi one trebale biti puštene u prodaju tijekom druge polovice lipnja i najprije će se ponuditi paketi koji će uključivati sve tri utakmice. Kapacitet dvorane za ove košarkaške utakmice bit će oko 1.900 gledatelja s obzirom na to da će u parter biti postavljeno nešto više od 600 dodatnih stolica, uz postojećih 1.250 mjesta na tribini.