Povežite se s nama


“Mi to možemo, hoćemo i želimo” moto je humanitarne akcije za pomoć Marini Vukušić, dvadesetogodišnjakinji oboljeloj od teške bolesti. Humanitarnoj akciji, koju su do sad podržali mnogi ljudi dobre volje, pridružio se i HNK Rijeka, posvetivši subotnju utakmicu s Hajdukom ovoj hrabroj djevojci.

Marini Vukušić prije pet godina dijagnosticirana je neurofibromatoza tip 2. U toku postavljanja dijagnoze, imala je niz teških operacija. Marina se jučer vratila s rehabilitacije u Krapinskim toplicama, a u rujnu ovu hrabru djevojku očekuje odlazak u Beč na daljnje liječenje, koje će stajati oko 80.000 eura.

Humanitarnoj akciji, koju su do sada podržali mnogi humanitarci, priključio se i Nogometni klub Rijeka na čelu s Upravom koji je donirao 12.000 kuna. S ciljem podrške humanitarnoj akciji, na utakmici između Rijeke i Hajduka, koja će se održati u subotu, 15. kolovoza s početkom u 19 sati na nogometnom stadionu na Rujevici, pripadnici obiju momčadi nosit će majice s natpisom “Svi za Marinu”, a Mali Morčići transparent “Svi za Marinu”.

Svi koji žele donirati sredstva za Marinino liječenje mogu doći u restoran Lovorka na Rujevici, gdje će već od 16 sati krenuti prikupljanje donacija, a nakon utakmice u Beach baru Morski Prasac na Kantridi bit će održan humanitarni koncert na kojem će nastupiti Duško Jeličić Dule i klapa Bonaca. Koncert počinje u 21 sat.

Prikupljanju pomoći za Marinu priključilo se i NK Krk, koji će 14. kolovoza u 18,30 sati u Krku odigrati humanitarnu utakmicu s NK Lokomotivom. Jedan sportski događaj već je upriličen za Marinu i to 6. kolovoza, kad su se na igralištu NK Orijent susreli Orijent i Lošinj. Tom je prilikom prikupljeno više od 5.000 kuna.

Humanitarnu akciju za pomoć Marini podržali s i franjevci sa Trsata, a kako je kazao fra Tomislav Faletar, Marina je iznimna djevojka, optimistična i vedra, koja često posjećuje Trsatsko svetište. Kada su franjevci župljane obavijestili o humanitarnoj akciji na misnom slavlju, u samo jedan dan prikupljeno je 10.000 kuna. Fra Faletar je dodao kako nam Marina svima može biti uzor u načinu podnošenja bolesti koja ju je zadesila.

Ovom prilikom, organizator humanitarne akcije Ivan Majdandžić, najavio je još jedan veliki događaj u sklopu humanitarne akcije “Svi za Marinu”, a to je veliki koncert koji se planira za kraj rujna ili početak listopada, a vrijeme i lokacija bit će objavljeni naknadno.

Svi se mogu priključiti humanitarnoj akciji za Marinu Vukušić uplatom putem Hrvatske poštanske banke: IBAN HR 1823900013290644037 (za uplate iz Hrvatske) i SWIFT HPBZHR2X (za uplate iz inozemstva).

Grad Rijeka