Povežite se s nama

Sport

Humanitarna utakmica na obnovljenom košarkaškom igralištu Zametu, sudjeluju brojni poznati sportaši

Objavljeno

na
U petak, 14. lipnja u 19 sati na košarkaškim terenima Društva sportske rekreacije Zamet održat će se utakmica na kojoj će u humanitarne svrhe snage odmjeriti riječki olimpijci te poznati sadašnji i bivši riječki i hrvatski košarkaši.

Tako će se na novoobnovljenom košarkaškom igralištu sa ciljem prikupljanja sredstava za udrugu „Koga briga“ natjecati Aramis Naglić, Dino Rađa, Mirza Džomba mnogi drugi.

„Prošle godine pokrenuli smo obnovu košarkaškog igrališta u sklopu Riječkog programa lokalnog parnterstva, a ove godine nastavili smo uređenja postavljanjem tribina. A čemu služe tribine, nego za gledatelje, koje pozivamo da dođu na Zamet, dobro se zabave i sudjeluju u humanitarnoj akciji. Kako bi utakmica bila što atraktivnija, ekipe sastavljene od riječkih olimpijaca i bivših i sadašnjih košarkaša bit će izmiješane,“ kazao je organizator i sudionik turnira Milan Vukajlović, inače trener Košarkaškog kluba Zamet. U organizaciji sudjeluju i Riječki sportski savez te Gradski košarkaški savez.

Na košarkaši teren će izaći i olimpijci Samir Barač, Snježana Pejčić, Marin Lovrović, Valter Matošević, Igor Hinić, Miloš Milošević, Aramis Naglić, Marko Strahija, Mirza Džomba, Mario Šivolija Jelica, Alvaro Načinović, Dino Rađa i Sanja Jovanović. Nastupit će i bivši košarkaši Marino Baždarić, Slaven Radojčić, Milan Radojčić, Zoran Oštrić, Ivan Kapov, Ante Kapov, Mirko Šćekić te Boris Pilepić,  kao i aktivni košarkaši Antonio Boban, Andrej Štimac, Siniša Štemberger, Paolo Marinelli, Josip Barnjak te Dino Stipčić.

Bivši košarkaš i predsjednik Kluba riječkih olimpijaca Aramis Naglić izrazio je uvjerenje kako će utakmica biti jedno lijepo sportsko druženje, kojem će se pridružiti velika sportska imena.

U poluvremenu utakmice svi zainteresirani, uz kotizaciju od 10 kuna, mogu sudjelovati u natjecanju u tricama, a održat će se i aukcija košarkaške lopte s potpisima sudionika.

U ekipi natjecatelja nalazi se i Kristian Sirotich iz Udruge Koga briga, koja se već pet godina bavi humanitarnom radom, pomažući ljudima u potrebi. Ulaz na utakmicu je besplatan, kao i maneštra koju kuha novinar Novog lista, a svaki je gledatelj pozvan je da sudjeluje humanitarnim prilogom. Veliku podršku od prve akcije udruzi, istaknuo je Sirotich, daje Riječki sportski savez.

„Riječki sportski savez s velim veseljem podržava ovakve akcije, a vjerujemo kako je ova utakmica i dobra promocija projekta Riječkog programa lokalnog partnerstva i poticaj građanima u drugim dijelovima grada da svojim volonterskim radom uz pomoć sredstava proračuna i donacija urede neki sportski sadržaj“, kazao je tajnik Riječkog sportskog saveza Slaviša Bradić.

Uređenje igrališta u sklopu Sportsko-rekreacijskog centra Zamet započeto je protekle godine u sklopu Riječkog programa lokalnog partnerstva, na način da su sredstvima gradskog proračuna u 2018. godini postavljena je četveroslojna sportska akrilna podloga i novi koševi s nosačima, sredstva je osigurala i Primorsko-goranska županija, a organizacijom Gospodarskih igara protekle i ove godine prikupljena su sredstva sponzora za ostatak radova. Kroz Riječki program lokalnog partnerstva u 2019. godini osigurana su sredstva za postavljanje tribina, klupica, koševa za otpad te iscrtavanje grafita.

Grad Rijeka

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.01.2024.
Obavještavamo javnost o radovima na sanacija nogostupa, rubnjaka i parkirališta u Ulici Miroslava Krleže (od kućnog broja 16 do kućnog broja 20). Početak radova je dana 10. siječnja 2024. g., a planirano trajanje radova je do dana 19. siječnja 2024. g. Ovim putem molimo stanare da vozila ne parkiraju na navedenom dijelu lokacije, a ostale sudionike u prometu na povećan oprez.

Fiuman Plus

Društvene mreže