Povežite se s namaU nedjelju 13. prosinca, u sklopu akcije „Za Teov prvi korak“, na Bazenima Kantrida igrat će se humanitarna utakmica između Amaterskog vaterpolo kluba Šilo i Vaterpolo kluba Vrsar, s početkom u 17 sati. AVK Šilo tom prigodom za svaki pogodak donirat će 50 kn. Humanitarna utakmica samo je jedan dio akcije koja se ovih dana provodi na području Malinske, Rijeke, Novog Vinodolskog i Crikvenice.

Teo Jelenović rođen je 3. rujna ove godine te mu je dijagnosticirana artrogripoza, rijetka bolest koja se manifestira kroz ukočenost zglobova i tetiva, te slabu pokretljivost mišića. Kod Tea su zahvaćene ruke i noge koje može savinuti samo do određene granice. U Hrvatskoj je ta bolest iznimno rijetka i nema iskustva u liječenju, te su roditelji malog Tea pronašli kliniku u Njemačkoj koja je do sada imala preko pet stotina takvih slučajeva. Budući da u Hrvatskoj ta bolest nije niti uvrštena u listu rijetkih bolesti, a HZZO ne pokriva liječenje u inozemstvu, obitelj i prijatelji pokrenuli su humanitarnu akciju kojom će pokušati skupiti sredstva potrebna za višegodišnje liječenje. Procijenjeni troškovi operacija, ortoza i fizikalnih terapija koje će uslijediti nakon faze gipsanja po Ponseti metodi iznose gotovo 100 000 €.

Humanitarna akcija “Za Teov prvi korak” trajat će do 30.12.2015., a sredstva možete donirati i putem žiro računa otvorenog posebno za ovu humanitarnu akciju, u Erste & Steiermärkische bank d.d., na ime Asja Gencel, Novi Vinodolski.
HR 2424020063102950832  (za uplate iz inozemstva potrebno je navesti Swift / Bic : ESBCHR22)