Povežite se s nama

Mozaik

Humanitarne karnevalske manifestacije Maškarana maneštra i Maškarana jota na Korzu

Objavljeno

na
U sklopu 40. Riječkog karnevala na Korzu su održane tradicionalne humanitarne karnevalske manifestacije Maškarana maneštra i  Maškarana jota.

Manifestacijama se pridružio i riječki gradonačelnik Marko Filipović uz pročelnicu Odjela za poduzetništvo Jana Sertić te predstavnike Turističke zajednice grada Rijeke na čelu s direktorom Petrom Škarpom, a humanitarnu stranu Riječkog karnevala podržali su i nezaobilazni meštar Sandi s Kraljicom karnevala Majom Babin.

Maškarana jota za riječku udrugu „Srce za nju

16. po redu Maškaranu jotu organiziralo je Udruženje obrtnika Rijeka, Bakar, Kraljevica, Čavle i Kostrena u suradnji s Turističkom zajednicom grada Rijeke, Turističkom zajednicom Kvarnera, Odjelom za poduzetništvo Grada Rijeke, Udrugom Palentar i učenicima Ugostiteljske škole. Sva prikupljena sredstva na Maškaranoj joti bit će donirana riječkoj Udruzi “Srce za nju”, osnovanu s ciljem pomoći ženama oboljelima od kroničnih, životno ugrožavajućih bolesti iz Rijeke.

Sredstva skupljena na humanitarnoj akciji bit će uložena u opremanje prostora udruge informatičkom opremom za lakšu organizaciju i logističku podršku članicama. Svi koji žele sudjelovati u akciji, a nisu imali priliku doći na Korzo, mogu uplatiti sredstva na žiro račun akcije IBAN HR7124020061500125478 otvoren kod Erste&Steiermärkische Banke.

Maškarana maneštra za postavljanje špine za vodu u Parku lovora na Kantridi

Maškaranu maneštru, 14. po redu, organizirala je tvrtka VJ Primorski iz Rijeke u suradnji s Karnevalskom grupom Maškarana maneštra iz Rijeke i Rotary klubom Rijeka.

Početak humanitarne manifestacije paljenjem vatre ispod kotlića Planinarskog društva Kamanjek iz Rijeke označio je gradonačelnik Filipović. Tijekom dvosatnog kuhanja Maškarane maneštre devet ekipa iz rotary klubova Hrvatske i okolnih zemalja, PD Kamenjak te ekipa Karnevalske grupe Maškarana maneštra borili su se za najboljeg u spravljanju ovog tradicionalnog jela sa Kvarnera.

Kako su rotarijanci unaprijed sakupili sredstva za postavljanje špine za vodu u Parku lovora na Kantridi, čije je uređenje započelo u sklopu Riječkog programa lokalnog partnerstva, skuhana maneštra podijeljena je okupljenima.

 

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

03.06.2024.

Prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, od dana 04.06.2024.godine pa sve do kraja lipnja radit će do 13 sati. Radno vrijeme od ponedjeljka do petka je od 06:30 do 13 sati, dok subotom prodajno mjesto radi od 07:30 do 12 sati. Korisnici parkirne karte mogu jednostavno i brzo produživati internet bankarstvom.

Fiuman Plus

Društvene mreže