Povežite se s nama

Mozaik

Humanitarni koncert u HKD-u za pomoć devetogodišnjem Tinu

Objavljeno

na
U srijedu, 8. prosinca u 19.30 sati u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku održat će se humanitarni koncert kojeg Regionalna televizija Kanal Ri organizira u povodu svog 22. rođendana.

Humanitarni koncert najavili su novinari Kanala Ri Lidija Šušak i Larry Ambrozich, istaknuvši kako će i ove godine unatoč svim ograničenjima koje je nametnula pandemija koronavirusa, humanost opet preplaviti HKD na Sušaku.

Svojim nastupom prilog humanitarnoj akciji dat će Mario Lipovšek Battifiaca, Damir Kedžo, Mia Negovetić, Mauro Staraj i Joso Butorac. Pjevač Joso Butorac istaknuo je kako se rado odaziva humanitarnim akcijama, pogotovo kad je u pitanju prikupljanje sredstava za najmlađe.

„Pozivamo građane da dođu na humanitarni koncert, kojim ćemo obilježiti naš 22. rođendan i što je, najvažnije, svi zajedno pomoći našem Tinu“, poručili su organizatori.

Sav prihod od ulaznica namijenjen je kupnji invalidskih pomagala devetogodišnjem Tinu, učeniku 2. razreda OŠ Gornja Vežica kojem je dijagnosticirana cerebralna paraliza (Spastična tetrapareza). Kao posljedica toga Tin još ne hoda i teško se koristi rukama te je neverbalan, no unatoč tome Tin je danas drugašić, koji uz pomoć svojih roditelja vozi biciklu i skija.

Zahvalu organizatorima akcije uputili su Tinovi nona i nono, Marija i Aleksandar Vilhar, istaknuvši kako će prikupljenim sredstvima kupiti gusjeničar za invalidska kolica, kojom će njihov unuk moći savladavati arhitektonske barijere, poput nogostupa ili stepenica.

Podrška Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije

Podršku organizaciji humanitarnog koncerta dali su Grad Rijeka i Primorsko-goranska županija.

Pomoćnica pročelnice Ureda Grada Rijeke Doris Šajn istaknula je kako Kanal Ri, organizirajući brojne humanitarne akcije pokazuje što to znači biti prava regionalna televizija koja živi sa svojim gledateljima u dobrim i lošim vremenima.

Pročelnik Ureda Primorsko-goranske županije Goran Petrc istaknuo je kako se Županija rado odaziva humanitarnim aktivnostima. Izrazio je uvjerenje u uspjeh akcije, kojom će se pomoći malom Tinu.

Besplatan PCR test za svaku kupljenu ulaznicu

Ulaznice se po cijeni od 50 kuna prodaju u Turističkom informativnom centru, Korzo 16.

Kako su za prisustvovanje koncertu obavezne COVID potvrde, u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo PGŽ-a svakome tko kupi ulaznicu omogućuje se besplatan PCR test. S kupljenom ulaznicom potrebno je doći dan ranije u Nastavni zavod za javno zdravstvo PGŽ-a.

Kanalu RI podršku u organizaciji koncerta daje humanitarna udruga Riječko srce. U posljednjih pet godina u humanitarnim akcijama „Sve za našu djecu“ u organizaciji Kanala Ri i udruge Riječko srce prikupljeno je više od 500 tisuća kuna. Zahvaljujući prilozima građana, uređena je igraonica i čekaonica Odjela za onkologiju i hematologiju Dječje bolnice na Kantridi, a uređene su i dvije senzorne sobe – za djecu sa sindromom Down u prostorijama Udruge Rijeka 21 te za slijepu i slabovidnu djecu u OŠ Pećine. Sredstva prikupljena prošlogodišnjom akcijom prenamijenjena su za kupnju defibrilatora, koji je u pandemiji koronavirusa olakšao rad zdravstvenih radnika u Klinici za infektivne bolesti KBC-a Rijeka.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.04.2024.
Obavještavamo javnost kako će se dana 10. travnja 2024.g. u vremenskom periodu od 08:00 do 13:00 sati izvoditi radovi na usporivaču prometa u ulici Josipa Mohorića kod kućnog broja 28. Zbog radova neće biti moguće prometovanje Ulicom te se mole sudionici u prometu da koriste obilazne pravce.

Fiuman Plus

Društvene mreže