Povežite se s namaLions klub Sušak organizira humanitarni koncert, 19. svibnja u 20 sati u HKD-u na Sušaku, a  prihod je namijenjen nabavi psa vodiča za slijepe osobe za korisnika Ivicu Butorca iz Škrljeva.

Ivica Butorac slijep je od rođenja. Oženjen je također slijepom osobom i imaju trinaestomjesečnu kćerkicu, koja je rođena posve zdrava.  Pas kojega je Ivica Butorac imao umirovljen je, čime je njegovo kretanje i djelovanje  ograničeno.

Njegova supruga odrasla je u domu za napuštenu djecu pa svakako istu sudbinu ne želi i svome djetetu. Bez psa vodiča obitelj Butorac nema mogućnost osobno brinuti o svom djetetu jer je njihova mobilnost jedan od osnovnih uvjeta  osobnog odgoja djeteta. U protivnom, velika je vjerojatnost da će dijete biti dodijeljeno udomiteljskoj obitelji. Naime, jedno od načela Etičkog kodeksa Lionsa je „pomagati bližnjima i slabima, razumjeti one u tuzi i sve kojima je podrška potrebna“.

Stoga vjerujemo da ćete nam se pridružiti vašom nesebičnom pomoći u prikupljanju sredstava za ovu nadasve plemenitu svrhu.

Donacije se prikupljaju uplatom na žiro račun otvoren posebno za ovu namjenu, kod PBZ d.d., IBAN HR 48 2340 0091 5108 6030 7, a ulaznice za koncert raspoložive su na blagajni HKD-a jedan sat prije početka predstave po cijeni od 80 kuna, poručuju organizatori.