Povežite se s nama


U organizaciji Turističke zajednice mjesta Ičići u subotu 23.12.2017., za goste i sve posjetitelje ispred Turističkog ureda u prijepodnevnim satima održat će se prigodno druženje uz glazbeni dio programa ususret nadolazećim blagdanima.

Za prvih jedanaest mjeseci ove godine, u Ičićima je ostvareno 31.847 dolaska i 145.249 noćenja što je porast od 61% u dolascima i 59% u noćenjima.

Povećanje u kapacitetima kroz novi Remisens Hotel Giorgio II pridonijeli su statističkim povećanjima, s time da većinuo stvarenih noćenja čine privatni iznajmljivači – njih 162 sa 1.352 ležaja (povećanje – 15% u odnosu na 2016. godinu), što je do sada najveći rezultat.

Udio obiteljskog smještaja čini 49,19% u ukupnim noćenjima, a prosječno trajanje gosta u mjestu 4,6 dana. Sve navedeno pratile su izuzetno povoljne vremenske prilike što je nazaobilazan bitan faktor za maksimalno iskorištenje kapaciteta posebice u autokampu.

Što se tiče evidencije gostiju u ACI marini, još uvijek se ne vode noćenja gostiju koji borave na plovilima na vezu u lukama nautičkog turizma, zbog nedorečenosti važećih propisa. Procjena neprijavljenih turista u ovom segmentu čini značajan udio u noćenjima.

Prisutan je rastući trend porasta kapaciteta iz godine u godinu te će se uz nastavak svih dosadašnjih manifestacija realizirati i nove, sportskog karaktera, za promociju outdoor turizma, zajedno sa još boljim rezultatima u 2018. godini.