Povežite se s nama

Vijesti

Iduće školske godine 80 razreda obuhvaćeno produženim boravkom i cjelodnevnom nastavom

Objavljeno

naNa današnjem kolegiju gradonačelnika Vojka Obersnela otkriveno je kako je Programom produženog boravka i cjelodnevnog odgojno-obrazovnog rada u osnovnim školama u Gradu Rijeci za iduću školsku godinu bit će  obuhvaćeno 80 odjeljenja od 1. do 4. razreda (60 produženog boravka, 20 cjelodnevne nastave) u gradskim osnovnim školama te 2 odjeljenja produženog boravka u dvije osnovne škole drugih osnivača.

Pročelnica Odjela za odgoj i školstvo Sanda Sušanj navela je kako je Program sastavljen temeljem analize potreba roditelja te provedbi programa u prethodnim godinama, ističući razliku između produženog boravka i cjelodnevnog odgojno-obrazovnog rada, budući da potonje predstavlja program osmosatnog obrazovanja kroz naizmjenično održavanje nastavnih i slobodnih aktivnosti. Cijena oba programa za prvašiće bit će 100 kn, a za učenike od 2. do 4. razreda od 100 do 320 kuna, ovisno o mjesečnim primanjima obitelji, uz umanjenu cijenu za dvoje ili više djece.

Prihvaćajući program gradonačelnik Obersnel je kazao kako će djeca čije obitelji zadovoljavaju cenzus prihoda, ove programe pohađati potpuno besplatno, pri čemu će dodatna sredstva osigurati Odjel za zdravstvo i socijalnu skrb.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Drive in party na Kantridi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram